ما کمک می‌خواهیم!

حامد حامدی خسروشاهی، معاون فرهنگی حوزه هنری آذربایجان شرقی و فعال رسانه‌ای فرهنگی بعد از عملیات طوفان با دوستانی که در زمینه فلسطین کنشگری داشته‌اند، دور هم جمع می‌شوند و در زمینه جبهه‌ی مقاومت ایده‌پردازی می‌کنند. نتیجه این دورهمی ایجاد غرفه «پاویون فلسطین» در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تبریز است که مورد استقبال بازدیدکنندگان قرار می‌گیرد. این پاویون که به نام زخم زیتون شناخته می‌شود در ایام بعد از نمایشگاه کتاب هم ادامه پیدا می‌کند و رسالت خویش را همچنان ادامه می‌دهد.
اواخر مهر سال گذشته، طوفان الاقصی رخ داد و با 40-30 نفراز دوستان در تبریز گرد هم آمدیم و در این مورد که چه کاری می‌توانیم انجام دهیم؟ بحث می‌کردیم.

پاویون فلسطین
این دوستان از سال‌ها پیش در مسئله‌ی فلسطین کنش‌گری و فعالیت داشتند. برخی از آنها در عرصه بین‌الملی کارهایی انجام داده بودند و در نشست‌های مربوط به فلسطین مخصوصاً در ترکیه حضور پیدا کرده بودند و در این زمینه توانمندی‌هایی داشتند. ایده‌های مختلفی مطرح شدند، ابتدا تعدادی از ایده‌های میدانی را اجرا کردیم مثل اینکه بعضی از آقایان و خانم‌ها در چهارراه‌های اصلی شهر با مردم گفتگو می‌کردند. در محلی صفحه نمایشی نصب کرده و فیلم صحنه‌های جنایات را نشان می‌دادند. نشست‌هایی داشتیم که در آنها به صورت دقیق با مردم صحبت می‌کردند.
بعد به این ایده رسیدیم که اواسط آبان نمایشگاه بین‌الملی کتاب تبریز برگزار می‌شود. این نمایشگاه بعد از نمایشگاه کتاب تهران، پر مخاطب‌ترین نمایشگاه کتاب کشور است. بعد از کرونا هم برگزار نشده بود و خلائی در این زمینه وجود داشت. مطمئن بودیم مکان پر مخاطبی است و فکر کردیم یک پاویون فلسطین در آنجا مستقر کنیم. در محل نمایشگاه‌ کتاب جای نسبتاً وسیع و مناسبی را انتخاب کردیم. دوستانی از اداره‌ی کل فرهنگ و ارشاد استان به ما کمک کردند تا فضاسازی کنیم و دکوراسیون مدرن و مجهزی را تدارک ببینیم. ایده این کار را که مطرح کردیم، خیلی‌ها یاعلی گفتند. بچه‌ها گروه‌های متفاوتی برای اداره این پاویون تشکیل دادند؛ گروه تدارکات، فضا سازی، برنامه‌ریزی و… در مدت یک هفته‌ برگزاری نمایشگاه 37 برنامه در پاویون فلسطین اجرا شد.
ازجمله اینکه از مهمانان خارجی دعوت کردیم تا در نمایشگاه حضور پیدا کنند. با توجه به ارتباطاتی که در ترکیه و درمیان ترکمن‌های عراق داشتیم یک هیئت هفت، هشت نفر ترکمن‌های عراق که به قول معروف روشنفکران این گروه بودند را دعوت کردیم. از ترکیه هم میهمانی را دعوت کردیم و تشریف آوردند. نشست‌های بین‌المللی، نشست‌های داخلی و شب شعر هم داشتیم، شب شعر «قوافی الاقصی» که دوستان خانه‌ی ادبیات از سوریه، فلسطین و لبنان شاعران عرب زبانی را آوردند و شب شعر مشترک عربی و فارسی را برگزار کردیم.
علاوه بر اینکه پاویون میزبان بازدیدکنندگان نمایشگاه هم بود. میزهایی به شکل کافه‌ای قرار داده شد و دور هر میز یکی از دوستان نشسته بودند. آقایان و خانم‌هایی که می‌خواستند استراحت کنند دور میز می‌نشستند، پذیرایی می‌شدند و دوستان ما در حین پذیرایی با آنها در مورد مسئله‌ی فلسطین صحبت می‌کردند. همچنین کتاب‌هایی درباره‌ی فلسطین برای خریداری و مطالعه، معرفی می‌شدند و محصولات رسانه‌ای که در فضای مجازی آپلود شده بود را با کدها معرفی می‌کردیم.
اسم این پاویون در نمایشگاه «زخم زیتون» بود. بعد از نمایشگاه زخم زیتون به عنوان یک تشکل غیر رسمی شناخته شد. صفحه‌ آن در اینستاگرام فعال است و در طول سال تولیدات رسانه‌ای متعدی دارد. سرود معروفی بود که بچه‌های ما با همکاری سازمان اوج تلاش کردند تا به ترکی هم آن را اجرا کنند و موفق شدند، به صورت کلیپ منتشر شد و پزشک‌های تبریزی آن را خواندند؛ در ترکیه و آذربایجان هم آن را پخش کردیم.
نشست‌های متعدد حضوری داریم و برای عملیات‌های مجازی، استوری‌ها و پست‌ها برنامه ریزی می‌کنیم. در ایام فاطمیه که نمایشگاه پرمخاطبی در تبریز برگزار شده بود. دوستان پیشنهاد کردن که در آنجا هم غرفه‌ای به مسئله‌ی فلسطین اختصاص داده شود. البته یک نمونه کوچکتر از آنچه در نمایشگاه کتاب افتاد. آنجا آقای عبداللهیان مسئولیت گروه زخم زیتون را عهده‌دار شدند.
ما با شهردار تبریز صحبت کردیم و از ایشان خواستیم دو دیوارنگاره در تبریز ایجاد کند و در اختیار مسئله‌ی مقاومت قرار دهند، این پیشنهاد را پذیرفتند و در میدان دانش‌سال و فلکه‌ی دانشگاه تبریز که از پرمخاطب‌ترین و پر رفت‌و‌آمد‌ترین اماکن تبریز است. دیوارنگاره‌ها نصب شدند، در یک سال گذشته 5-4 طرح روی آنها کار شده و هم اکنون تصاویری به یاد آقای شهید نصرالله روی آن نصب شده است.
قول کمک‌هایی را هم دادند و ما را به رئیس سازمان فرهنگی هنری، حواله دادند که انجام نشد. حامی اصلی برنامه‌های ما در این ایام سازمان اوج بود، البته اداره‌ی کل فرهنگ ارشاد اسلامی هم خیلی همراهی کردند. شب شعر «قوافی الاقصی» را هم ما با حامی ادبیات در تهران به صورت مشترک برگزار کردیم و آنها بلیط شاعران را تهیه کردند.

این تجربه متعلق به طرح «مرکز مشاوره امام رضا (ع)» با 2 تجربه ثبت‌شده می‌باشد.

مجری طرح:

تصویر حامد حامدی خسروشاهی

حامد حامدی خسروشاهی

https://mtedad.org/?p=8074

تجربه‌های مشابه:

راوی: خانم رباب دقاقله نام مجموعه: هیئت حضرت زینب کبری سلام‌الله استان:....

راوی: خانم بتول حسینی‌نژاد نام مجموعه: فعالیت در حوزه علمیه فاطمیه شهرستان....

راوی: آقای جواد پوردکان نام مجموعه: شبکه بهداشت استان: هرمزگان (جاسک) بیوگرافی:....

راوی: خانم نسرین احمدزاده نام مجموعه: کانون فرهنگی تبلیغی انصار الزینب (س)....

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

No products in the cart.

Return To Shop
ورود به سایت