ما کمک می‌خواهیم!

خلاصه شرح فعالیت:

به نظر من هیئت می‌تواند از پوست خود بیرون بیاید و یک پیشرانه باشد، یعنی می‌تواند خلاها را پیدا کند و حلقه وصل اتفاقات خوب در اجتماع باشد. اتفاقات خوب فرهنگی  اقتصادی که امروز خیلی بهش نیاز داریم.

مجموعه فرهنگی اجتماعی فاطمیون حدواداً بیست سال سابقه فعالیت دارد. خاستگاه این مجموعه فعالیت‌های هیئتی هست اما هیئت را به عنوان اقامه عزای اهل بیت نگاه نکرده و احساس می‌کنیم که هیئت باید در حل مسائل اجتماعی روز خودش نقش‌آفرین باشد. لذا در سه محور فرهنگی – اجتماعی، خدمات اجتماعی و اقتصاد مقاومتی این مجموعه مشغول فعالیت است.

در حوزۀ اجتماعی بحث تنظیم شعائر هست فقط نوع نگاه این مجموعه نسبت به این موضوعات و تتنطیم شعائر یک مقدار فرق می‌کند، به عنوان  مثال روز پرستار به تقدیر و رفتن حضوری به بیمارستان‌ها می‌پردازیم. شاید بعضی از شنبه‌های بهشتی که جلسات هفتگیمان هست را اختصاص دهیم به رفتن به سینما و دیدن یک فیلم ارزشی و فرهنگی. یک ابتکاری که در مجموعه شده برای تمام اقشار جامعه یک جُنگ فرهنگی تسنیم را در نظر گرفته است و شعارش شادی حلال و خنده بدون گناه بود داخل آمفی‌ تئاتر برگزار می‌شود و الگوها برتر کار وکارآفرینی می‌آیند و مردم می‌دانند که باید برای چه کسی دست بزنند و چه‌کسی الگوی کار و تلاش در شهرشان است. موسیقی و تمام آن چیزهایی که مردم در سبد تفریح زندگیشان دارند ولی با حفظ ارزش‌ها و چهارچوب قوانین جمهوری اسلامی.

در موضوع خدمات اجتماعی دیدم  مجموعه فرهنگی فاطمیون کارهایی که کرده است این است ککه دو تا طرح مستمر داشته، یک طرحش به نام ضیافت است که توزیع غذای گرم برای نیازمندان است و در موضوع طرح در همین نزدیکی هم رفع نیازهای بهداشتی و عمران و تحصیلی کمک به خانواده‌های زندانی است که کمک می‌کنیم انجام شود. یکسری کارهای خدمات اجتماعی هم هست که به صورت لحظه‌ای و ویژه ایجاد می‌شود مثل زلزله کرمانشاه و سیل گلستان یا مقوله کرونا. یک هوشیازی که ما داشتیم این بود که ما بتوانیم داده‌ها را جمع کنیم. یعنی بیاییم با هر خانواده‌ای که در این اتفاقات با این‌ها روبه‌رو می‌شومی همه آمار غم وغصه‌هایش را در بیاوریم. آیا معتاد در خانه دارد آیا دختر دم بخت دارد، فن و هنرش چیست و چه چیزی را برای ما می‌تواند انجام دهد.

امروز موضوع کار و اقتضاد است و همانطور که حضرت آقا فرمودند موضوع توانمندسازی محرومین است. ما تصمیم گرفتیم که طرح‌های پایدارتری را در جهت رشد این خانوارها طرح‌‌ریزی و اجرا کنیم.

سه طرح که به همدیگر متصل هستند و در آینده کمک می‌کنند تا یک شبکه اقتصادی پایا و خوب برای قشر ضعیف جامعه ایجاد شود را برایتان توضیح می‌دهم.

طرح فروشگاه مصرف محرومین: با هدف  کمک عزت‌مندانه به محرومین و همچنین افزایش قدرت خانواده‌های کم درآمد هست.

آینده‌ای که ما در فاز دائم داریم این است که زنجیره تامین را به این سمت ببریم که تولید محصولاتی که در این فروشگاه انجام می‌شود توسط خانواده‌های نیازمند باشد. یعنی ببینیم چه کالاهایی را این‌ها می‌توانند در قالب کارگاه‌های کوچک و در منازلشان تولید کنند و برند خودشان نصب شود و در داخل فروشگاه و به تمام مردم شهر عرضه شود.

تمام تلاش ما در هیئت این است که به مردم و خودمان ثابت کنیم که دانه دانه ما می‌توانیم برای ایران کنیم. ما نباید تکیه‌مان به خیر و کارخانه‌دار، پولدار و سرمایه‌دار باشد. با سرمایه‌های خرد با همت و هم‌افزایی مسلما می‌شود کارهای بزرگی کرد.

این عینیت بخشی و کارهای کوچک و بزرگ که توسط مردم و به صورت جمعی انجام می‌شود به نظرم آینده‌روشنی را در برابر مردم ایران قرار می‌دهد و موضوع اقتصاد مقاومتی به نظر بنده پایه‌اش روی اراده‌است که اجزای کشور کنار هم جمع شوند و یک اتفاقی را رقم بزنند.

این تجربه متعلق به طرح «مرکز مشاوره امام رضا (ع)» با 2 تجربه ثبت‌شده می‌باشد.

مجری طرح:

تصویر حسن جعفری

حسن جعفری

https://mtedad.org/?p=7324

تجربه‌های مشابه:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

No products in the cart.

Return To Shop
ورود به سایت