راوی: خانم قربانی
نام مجموعه: نخل مهدوی
استان: قم
بیوگرافی:
سن 32 سال، شغل: خانهدار، تحصیلات: دیپلم
محدوده فعالیت:
پردیسان
کادر اصلی:
ما دو بخش هستیم، یک بخش مجازی است و یک بخش حضوری.
بیست نفر هستیم. ولی در قسمتی که ما برای محافل کار میکنیم حدود ده نفر هستیم.
سال فعالیت:
در حوزه جمعیت الآن پنج سال است ولی محافل دو سال است.
فعالیتها:
ما یک بخش مجازی داریم که گروه حدوداً پانصد نفر است از مادرانی که سه فرزند به بالا هستند که در حیطه مجازی باهم در ارتباط هستیم. ظاهراً دغدغه مادران چند فرزندی با دیگر مادران متفاوت است. در همین حین آموزشهایی هم قرار میدهیم مثلاً یک مدت کتاب ایران جوان بمان را باهم میخواندیم و یا دورههای دیگر را باهم میگذراندیم.
یک بخش دیگر هم هست که زیرمجموعه نسل مهدوی است، یعنی محافل مهدوی است که 165 عضو دارد و این خودش باز یک قسمت مجازی و یک قسمت حضوری دارد. که در قسمت مجازی 165 نفر باهم در ارتباط هستیم و کتاب میخوانیم و دوره میگذرانیم. ولی در دورهی حضوری یک هفته در میان دورهمی داریم.
در ابتدا هیچ آشنایی باهم نداشتیم، ولی همینکه جلوتر رفت بهتر شد، برای مثال یکی که میخواست به بیمارستان برود، خانمها کمک میکنند: یکی بچهاش را نگه میدارد، یکی غذا درست میکند، یکی به بیمارستان میرود و این خلاءهای موجود را باهم پر میکنیم.
چالش:
- ما یکچیزی که زیاد میبینیم موازی کار است، یعنی همزمان کلی گروههای دیگر هم هستند که دارند این کار را انجام میدهند چه در شهر قم و چه در استانهای دیگر با اسمهای دیگر. اگر بهگونهای باشد که باهم در ارتباط باشند خیلی خوب میشود.
اهمیت این نوع فعالیتها:
- استان قم به دلیل داشتن مهاجرین زیادی به دلیل درس و کار، خیلی نیاز است که این افراد را ساپورت کنند هم ازنظر عاطفی، هم از جهت حمایتی .
- خانم علاقه به فرزندآوری دارد اما حال روح خوبی ندارد و آن اعتماد به نفسی که باید داشته باشد ندارد، به دلیل سبک زندگی و روابطشان و … حال روحیشان خوب نیست. اگر سازوکاری باشد که این حال روحی تقویت شود این روند هم سریعتر میشود، هم اثرگذاریاش بیشتر میشود و هم بعداً برای خود بچهها خیلی موثر است.
ایدهیابیها:
ما یک گروه مدیریتی هستیم که حدوداً 10 نفر هستند و همین 165 نفر خانم ایده میدهند و بعد در آنجا چکشکاریهایش را انجام میدهیم که به نتیجه میرسد چگونه باید انجام شود.
یکی از خانمهای گروه پیشنهاد دادند که برای اعتکاف مادر فرزندی یک بسته فرهنگی و یک پکی که هم یکچیز خوراکی و فرهنگی باشد به مسجد ببریم. این ایده را به گروه ۱۰ نفره مدیریت میآوریم و درباره آن صحبت میکنیم و ایرادهایش را بررسی میکنیم و باز به گروه ۱۶۵ نفر رفته کمک گرفته و عمل میکنیم.
مشکلات:
- اگر این گروهها محله باشد خیلی عالی است، یعنی یکی از مشکلات محله بودنش است.
- یک مشکل دیگر هم کمبود مکان و جا است. خانهها کوچک است و جا برای مادرها و محل بازی بچهها نبود. بعد ما مرتب دنبال این هستیم که یک حسینیه یا یکجایی را برای دورهمی مادران بگیریم. و مشکل هم هزینه این مکانهاست که خیلی بالا است. مکانهایی باشد که با گروههای مادری در ارتباط باشند و کمک کنند، نه اینکه گروههای مادری همهی کارها را بهتنهایی به عهده بگیرند. یعنی ما به کمک سیستماتیک نیاز داریم.