درباره ما

حرکت کردن در مسیر های ناشناخته یا کمتر شناخته شده نیازمند آزمون و خطاهایی است که بتواند پیچ و خم های جاده را روشن نماید. در بیشتر کارهای تازه آغاز شده هم همیشه کسانی هستند که پیشرو بوده تا بتواند ناشناخته های مسیر را کشف کند و راه را برای سایرین هموار کنند.

اما اگر تجربه این راه رفته به کسانی که تازه پا به این مسیر گذاشته اند به درستی منتقل نشود انگار این راه هرگز پیموده نشده و هر کس در این مسیر باید از نو، همه آزمون و خطاها را انجام دهد.

پس باید بدانیم بخشی از ارزش یک راه طی شده تجربه ای است که برای سایرین انتقال می‌دهیم تا در این مسیر به سادگی و درستی قدم بردارند. در واقع هر پیشرانی که مسیری را باز می‌کند، تجربه ای به دست آورده از جنس دانش و از روی هم نهادن تجربه چند نفر میتوان نقشه این مسیر را تکمیل کرد و برای نسل های بعد و دیگران باقی گذاشت.

در مسیر پر پیچ و خم مسائل فرهنگی اجتماعی هم از همین جنس تجربه ها وجود دارد. ولی موضوع حائز اهمیت این است که تجارب این مسیر چگونه باید به دست سایرین برسد؟ این موضوعی بوده است که از ابتدای کار ذهنمان را مشغول کرده بود، این حجم از دانشی که در انقلاب اسلامی با گذشتن از موانعی که عبور از آنها غیر ممکن می‌نمود و دستاوردهایی که همگان را به حیرت وادار کرده چگونه ثبت و ضبط نشده؟ و چنین غفلت عظیمی از این همه دستاورد صورت گرفته است؟

حال با نکات گفته شده، مرکز تجربه نگاری امتداد، مجموعه‌ای است که رسالت خود را ثبت و ضبط تجربیات حلقه‌های میانی و کنشگران فرهنگی- اجتماعی می‌داند. در واقع ما در تلاش هستیم تا نهضت تجربه نگاری را تسریع ببخشیم و در امتداد آن، با انباشت تجربه‌های جمع آوری شده و تبدیل این دانش ضمنی به دانش صریح حرکت کنیم. همچنین با تولید این دانش صریح در راستای تسریع و انضباط بخشی حرکت عمومی و در غایت آن که انشالله ختم به تمدن سازی می شود، قدم بردارم.

در این مسیر، پس از تثبیت شاکله اولیه مرکز تجربه نگاری امتداد، به توان مجموعه خود نیز اکتفا نکرده و با برگزاری کارگاه های آموزشی(فراگیری مبانی نظری و آموزش های عملی و فنی) سعی در آموزش و تربیت نیرو انسانی در این مسیر، هم بصورت استانی و هم بصورت ملی داشته و داریم که محتوای آن بصورت فراوری شده در قالب های مختلف در قسمت مکتب‌خانه قابل مشاهده است.

هم اکنون نیز با آموزش های انجام شده و پالایش های صورت گرفته از بین دانش پژوه ها، یک هسته ۵۰ نفره در راستای اهداف بیان شده هم مسیر شده اند. این هسته 50 نفره را باشگاه امتداد نام نهادیم که میتوانید اسامی، رتبه و تخصص آن ها را در قسمت دبیرخانه مشاهده نمایید.

خروجی این آموزش‌ها شامل محصولات متنوعی شده است که در قسمت تماشاخانه در سه قالب الگونما(فیلم)، الگو نوا(صوت) و الگونگار(متن) در حال انعکاس می باشد. البته بعضی از آثار که از نظر غنای محتوایی، فعالیت‌شان با ادبیات حلقه های میانی، هم سو و هم راستا بود، به صورت کتاب فرآوری شده اند که میتوان در قسمت کتابخانه آن ها را جستجو کرد.

خلاصه، ما در مرکز امتداد در تلاش هستیم که با ابزار مختلف به پنج هدف اصلی دست پیدا کنیم:

  1. شناسایی حلقه های میانی و کنشگران فرهنگی اجتماعی و تولید آثار مکتوب و محتوای عملیاتی با روش تجربه نگاری
  2. تشویق، تقویت و حمایت از مولفین، پژوهشگران، نویسندگان و ناشران فعال در زمینه حلقه میانی و روایت پیشرفت مردمی
  3. تربیت نیروی متخصص و دغدغه مند در سطح کشور و شبکه سازی و جبهه سازی آن‌ها
  4. جمع آوری و معرفی بانکی از کتب تجربه نگاری تولید شده در ایران مخصوصاً در زمینه فرهنگی اجتماعی
  5. تولید ادبیات نظری در حوزه تولید دانش انقلاب اسلامی

پس خوشحال می‌شویم که هم مارا دنبال کنید و هم در رسیدن به این اهداف یاری کنید.

مرکز تجربه نگاری امتداد