خلاصه شرح فعالیت:
رویکرد این قرارگاه سازماندهی، شبکهسازی، پشتیبانی، توانمندسازی و تسهیلگری گروهها و سازمانهای داوطلبی به منظور توسعه و پیشرفت چندمنظوره در مناطق تحت پوشش استان قزوین (740 روستا و نواحی منفصل یا حاشیه شهری) و مناطق منتخب و تحت پوشش خارج از استان است. تشکیل و سازماندهی گروههای جهادی تخصصی (همچون عمران روستایی، سلامت، کشاورزی، فرهنگی-اجتماعی، کارآفرینی و غیره) و ایجاد پایگاههای دانش تصمیمسازی روستامحور پیرامون موضوعات فوق از دیگر رویکردهای مورد تاکید قرارگاه است.
مهمترین اهداف «قرارگاه جهادی شهید حجت اسدی» عبارتند از:
آسیبشناسی مناطق آسیبپذیر اجتماعی روستایی دارای اولویت و تمرکز بر رفع ریشهها، علل و بسترهای شکلگیری آن./ طراحی، نظارت و پایش شاخصهای پیشرفت روستایی در محورهای عمرانی، سلامت، فرهنگی-اجتماعی، کارآفرینی و اشتغال در روستاهای جامعه هدف.
شناسایی ظرفیت داوطلبان خدمات جهادی در استان جهت سازماندهی، شبکهسازی، توسعه و توانمندسازی منابع انسانی مورد نیاز در راستای تحقق ماموریت «قرارگاه جهادی»
تدوین برنامههای بلندمدت و میان مدت موضوعه با اتخاذ رویکرد مدیریتی غیرمتمرکز و نامتقارن. /ایجاد همآفرینی مشارکتی «قرارگاه جهادی» از طریق شناسایی ظرفیت قانونی موجود در بین دستگاههای اجرایی استان به منظور رفع نیازهای جامعه هدف و برنامهریزی پیشرفت میانمدت و بلندمدت روستایی.
ارتقاء مستمر سطح تعاملات «قرارگاه جهادی» با ظرفیتهای حقیقی و حقوقی موجود در استان به منظور تسهیل و تسریع خدمات مرتبط با ماموریت و اهداف گروههای جهادی ذیل قرارگاه.
اتخاذ رویکردهای نوین خدمات جهادی در راستای تحقق ماموریت و اهداف «قرارگاه جهادی» و گروههای جهادی ذیل آن شامل: شناسایی موانع تولید، پیشنهاد و پیگیری راهکارهای موجود جهت رفع موانع تولید، کارآفرینی و ایجاد شبکه ارزش فی ما بین خیرین و جامعه هدف، معرفی ظرفیتهای قانونی و اعتباری مورد نیاز در ردیف اعتبارات استانی، ایجاد شبکه حمایتی از بین نخبگان سیاسی و اجرایی استان در راستای محرومیتزدایی و رفع آسیبهای اجتماعی متمرکز در نواحی شهری و روستایی اولویتدار و غیره.
شبکهسازی و سازماندهی گروههای جهادی تخصصی و ترویج فرهنگ خدمات داوطلبانه، نیکوکارانه و ایثارگرانه./پشتیبانی مالی و ستادی از فعالیتهای گروههای جهادی تابعه و ایجاد همافزایی بین گروههای جهادی. توسعه ظرفیت، مهارتافزایی و توانمندسازی گروههای جهادی تابعه/نظارت و ارزیابی عملکرد گروههای جهادی تخصصی و عملیاتی و برنامهریزی به منظور بهبود و ارتقاء عملکرد/ساماندهی بانک اطلاعات آسیبشناسی خانوادههای جامعه هدف و به روزآوری مستمر آن.
مستندسازی جامع و ایجاد پایگاههای دانش تصمیمسازی از طریق ثبت، اشتراکگذاری و به روزرسانی اطلاعات پروژههای اجرایی و انتقال تجربیات کسب شده در بین گروههای جهادی تخصصی. /ارائه انواع پشتیبانی ستادی و اجرایی از توسعه ظرفیت، مهارتافزایی و توانمندسازی اعضاء فعال جامعه هدف توسط گروههای جهادی تابعه قرارگاه همراستا با فعالیتهای توسعه کارآفرینی برای آنان توسط این گروهها. /راهاندازی شبکه مشورتی شامل افراد تاثیرگذار و مجرب دستگاههای اجرایی استان (اعم از دولتی، عمومی و خصوصی) به منظور ارتقاء همافزایی و بهرهوری «قرارگاه جهادی».
شناسایی و اجرای انواع راهکارهای درآمدزایی و توسعه اقتصادی قرارگاه به منظور پشتیبانی از ماموریتها و اهداف «قرارگاه جهادی» و توسعه فعالیتهای مورد نظر.
ایجاد همافزایی رسانهای و تعاون در فضای مجازی با ملل و جوامع اسلامی محور مقاومت.
بیانیه چشمانداز قرارگاه در افق 1405 عبارت است از:
بهبود 60 درصدی فاصله وضعیت موجود و مطلوب روستاهای هدف (حداقل 15 روستا) و نواحی حاشیه یا منفصل شهری (حداقل 5 ناحیه) در محورهای عمرانی، سلامت، کارآفرینی و اقتصاد، نیکوکاری و فرهنگی-اجتماعی در افق برنامه چشمانداز که به خواست و اراده الهی از طریق فعالسازی و همآفرینی تشکلها، سازمانها، مجموعهها، و گروههای جهادی (وابسته/ تابعه / همکار) و با تمرکز 75 درصدی بر نواحی داخل استان محقق خواهد شد.
خط مشی قرارگاه
شناسایی مناطق آسیبپذیر روستایی یا حاشیه شهری، اولویتبندی و گروهبندی مناطق و تدوین (طراحی) و اجرای برنامههای کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت در راستای اهداف قرارگاه.
برگزاری اردوهای جهادی فراگیر با تاکید بر خدمات رسانی عمومی و متنوع شامل سلامت، آموزش، کشاورزی، کارآفرینی و غیره.حمایت و پشتیبانی از برگزاری اردوهای جهادی تخصصی عند اللزوم با توجه به پیشنهادات گروههای جهادی تخصصی ذیل قرارگاه و اولویتهای موجود.شناسايي جامع و فراگیر انواع گروههای جهادی فعال در منطقه، برنامهریزی به منظور فعالسازی و توسعه ظرفیت آنها و کاربرد انواع راهکارهای موثر در شبکهسازی و همافزایی مبتنی بر اخوت در میان آنها.
شناسایی و اجرای انواع راهکارهای تامین مالی و غیرمالی مورد نیاز قرارگاه و ارتقاء سطح پشتیبانی و ستادی قرارگاه. معطوف ساختن 25 درصد توان فعالیتی قرارگاه بر نواحی محروم و اولویتدار بیرون استان با تکیه بر شبکهسازی و همافزایی با فعالان محلی، مراجع اجتماعی بومی، تشکلها، گروهها، سمنها و مجموعههای محلی مستقر در مناطق هدف و همچنین حضور عملیاتی عنداللزوم ایجاد همافزایی رسانهای و تعاون در فضای مجازی با ملل و جوامع اسلامی محور مقاومت با اولویت بر مناطقی که تمرکز سایر گروههای جهادی در آن کمتر است (به عنوان نمونه یمن) .
حوزههای تخصصی خدمترسانی مورد پوشش قرارگاه
سلامت، بهداشت و درمان /عمران و امور زیربنایی (زیرساخت شامل: پشتیبانی از ساخت، نوسازی، بهسازی و توسعه مسکن، جاده، آب، برق، گاز، و غیره) /کارآفرینی و اقتصاد (شامل کلیه فعالیتهای اقتصادی، اشتغالزایی و تسهیلگری اعم از دانشبنیان، صنعتی، فناوری اطلاعات و ارتباطات، کشاورزی، دامپروری، و غیره) / فرهنگی، اجتماعی، آموزش و توانمندسازی /تأسیس و توسعه مراکز نیکوکاری و خیریه (سازماندهی، پشتیبانی و توانمندسازی) /تحقیق، توسعه و مدیریت دانش و تجربیات (اندیشکده تحقیق و توسعه)
این قرارگاه جهادی تا کنون 27 پروژه را به اتمام رسانده، 12 پروژه در دست اقدام دارد، 16 شغل ایجاد کرده و تا کنون 23 اردوی جهادی برگزار کرده است. در زمان اربعین نیز تیم پزشکی و درمانی قرارگاه در موکبهای اربعین فعالیتهای خدمترسانی انجام میدهند. سال گذشته 1300 نفر توسط تیم پزشکی قرارگاه مورد ویزیت قرار گرفتهاند