ما کمک می‌خواهیم!

راوی: آقای علی گرامی

نام مجموعه: سمن یاران ناب آفتاب

استان: مرکزی (اراک)

بیوگرافی:

سن: 24 سال، شغل: دانشجو، تحصیلات: کارشناسی حسابداری

کادر اصلی:

تقریباً ۱۰ نفر

شروع فعالیت:

مجموعه 8 سال است که شروع به فعالیت کرده و بنده تقریباً ۴ سال است که به این مجموعه اضافه شده‌ام.

موضوع فعالیت:

حوزه فعالیت ما معمولا در برگزاری مراسمات و کارگاه‌های پیش از ازدواج، حین و بعد از ازدواج است. همچنین در راستای تقویت فرهنگ استان، برنامه‌های استانی هم برگزار می‌گردد. در حوزه اردوهای جهادی هم یک اردوی جهادی تاکنون برگزار شده است.

فعالیت‌ها:

موسسه ما یک موسسه مردم نهاد هست و مهمترین حوزه فعالیت آن در چند سال گذشته با توجه به مشکلات موجود در استان مرکزی و اهمیت و الزام حوزه ازدواج، برگزاری کارگاه‌ها، سمینارها، دوره‌های پیش از ازدواج، حین ازدواج و بعد از ازدواج با حضور اساتید مختلف استانی و کشوری بوده است. جشن‌های مختلف هفته جوان و هفته ازدواج که تقریباً در دو سال گذشته برگزاری همه برنامه‌های استانی آن با ما بوده است. سال گذشته با حضور آقای شهاب اناری برگزار شد و سال‌های قبل هم از حضور مدرسین کشوری و استانی بهره‌مند بودیم. همچنین آخرین جشن از این جشن‌ها با حضور حجت ‌الاسلام شهاب مرادی برگزار گردید. مدیریت خانه جوان استان مرکزی هم حدودا پنج سال است که در سمن ما قرار دارد. ما در آنجا علاوه بر کارگاه ازدواج، برنامه‌های متنوعی از جمله دوره‌های آموزش نقاشی، کلاس‌های زبان انگلیسی یا حتی زبان‌های دیگر و همچنین برنامه‌های تفریحی مانند مسابقات پانتومیم و برنامه مافیا را برای اوقات فراغت فصل تابستان در نظر گرفته‌ایم.

حدود دو سال پیش ما این افتخار را داشتیم که در استان مرکزی بزرگترین اردوی جهادی سازمان‌های مردم نهاد را در منطقه قره چای خنداب برگزار کردیم. در آنجا بچه‌های جهادی هم در بخش ساخت یک خانه همکاری داشتند و هم در بحث‌های پزشکی مانند دندانپزشکی حضور داشتند.

یکی از طرح‌های بزرگی که برای امسال داشتیم طرح “رهنمای ۲” بود که برای دومین بار در استان اجرا شد. این طرح به این صورت است که کارشناسان ما در مناطق کم برخوردار استان حضور پیدا می‌کنند و برنامه‌های ازدواج را چه به صورت فردی و چه به صورت گروهی برگزار می‌نمایند. همچنین ما در سال 1401 همایش “همراه تا بهشت” را در استان مرکزی با حضور دکتر حبشی داشتیم. برنامه‌های دیگری نیز علاوه بر این داشته‌ایم، اما چشمگیرترین آنها که می‌توان به آن اشاره کرد برنامه‌های جشن حوزه جوانان و حوزه ازدواج بوده است.

چالش‌ها:

اگر بخواهم درباره چالش‌هاش صحبت کنم، چون ما به صورت داوطلبانه این کارها را انجام می‌دهیم، این چالش‌ها به چشم نمی‌آید.

موفقیت‌ها:

کارگاه‌های ازدواجی که برگزار کردیم، یا مشاوره‌های انفرادی که داشتیم در بسیاری از موارد باعث شده است مثلاً دو جوان با هم آشنا شوند و یا حتی اگر زوج‌های جوانی بودند که با هم مشکل داشتند بعد از شرکت در کارگاه‌ها، تعارضاتشان حل شده و توانستند زندگی خوبی را برای خود بسازند.

اینها تجربیات جالبی است که ما در این چند سال داشتیم و احساس می‌شود که چنین برنامه‌هایی در همه استان‌ها لازم است. پایلوت برنامه‌های ما معمولاً خانه جوان است و در سه ماه گذشته در همایش مدیران خانه جوان در اصفهان حضور پیدا کردیم. به نظر من اینکه پایلوت خانه جوان باشد، در استان‌های دیگر خیلی کمرنگ‌تر بوده است؛ اما اگر خانه‌های جوان بیشتر شود و به پتانسیل‌های آن اهمیت داده شود می‌تواند پاتوقی برای جوانان باشد تا در آنجا حضور پیدا کنند و استعدادهای خود را در آنجا به منصه ظهور برسانند. حتی کسانی که تمایل داشته باشند در این زمینه فعالیت کنند می‌توانند مثل ما که سمن ثبت کرده‌ایم، یک سمنی را ثبت کنند، یک سمت‌وسویی پیدا کنند و کارهای این‌چنین را انجام دهند.

برنامه‌ها:

چالش به خصوصی نداشتیم، اما اگر بخواهم یکی از شیرینی‌هایی کار را بگویم قطعا اردوی جهادی بود که هم برای تیم ۳۵ نفره از بچه‌های جهادی که در منطقه خنداب بودیم و هم برای افراد دیگر حاضر در آنجا، خیلی خوب بود. به جز این بحث، کارگاه‌های ازدواج یا برنامه‌های اوقات فراغت هم یک شیرینی‌های خاصی داشتند.

اغلب دوره‌هایی که ما برگزار می‌کنیم به صورت رایگان است و با منابعی که از طریق ارگان‌های ورزش و جوانان و سایر ارگان‌ها جذب می‌کنیم، مدرسین را به کار می‌گیریم و محل کارگاه را هماهنگ می‌نماییم. اینکه کارگاه‌ها رایگان است و هزینه‌ای دریافت نمی‌شود باعث استقبال بالای مخاطبان می‌شود؛ زیرا مناطقی هستند که همین پرداخت هزینه‌های جزئی مشاوره هم برایشان سخت است و نیاز دارند که به آنها کمک شود. اینکه 99 درصد کارگاه‌های ما رایگان است، باعث شده که یک جامعه هدف بزرگی را تحت پوشش خود قرار دهیم.

به نظر من خلاء  همیشگی و مهم در این زمینه، هزینه‌های بالای مشاوره‌هایی است که معمولا پیش از ازدواج باید انجام شود و یا کارگاه‌هایی است که باید برگزار شود. اگر به فرض مثال در استان‌های دیگر هم بتوانیم این کارگاه‌ها را به صورت رایگان داشته باشیم، خیلی از چالش‌های آموزشی و همچنین چالش‌هایی که جوانان ما در ارتباط گرفتن با یکدیگر دارند، حل می‌گردد.

این تجربه متعلق به طرح «مرکز مشاوره امام رضا (ع)» با 2 تجربه ثبت‌شده می‌باشد.

مجری طرح:

تصویر علی گرامی

علی گرامی

https://mtedad.org/?p=7721

تجربه‌های مشابه:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

No products in the cart.

Return To Shop
ورود به سایت