«شروع کارمان از سال 88 و با سایت effat.ir بود. سعی میکردیم تمام کارهایی که در زمینة حجاب و عفاف انجام شده را در سایت جمعآوری کنیم. نظرمان این بود که کارهای زیادی در این زمینه انجام شده، ولی کسی از آنها خبر ندارد. اگر کسی میخواهد در این زمینه کاری انجام دهد، باید طرحها، ایدهها و محصولات را ببیند و با کتُب، سخنرانها و مراکز اعزام سخنران آشنا شود و بتواند از این سبد انتخاب کند. بنابراین این کار را انجام دادیم و در کنارش به کسانی که در زمینههای مربوط به عفاف و حجاب مشکل داشتند، مشاوره میدادیم. سایت موفقی بود و در جشنواره «عین» هم رتبه آوردیم».
آن سالها یزد خیلی مربی و متخصص حوزة عفاف و حجاب نداشت. برای همین هم مجتبی خواجهرحیمی و دوستانش اگر دوره یا همایشی در تهران، قم، مشهد و… برگزار میشد، نیروها را به آنجا اعزام میکردند تا آموزش ببینند. تا اینکه سال 92 با کمک موسسة طهورا یک دوره برگزار شد و بعد از آن به مدارس ورود کردند.
«حضور در دورهها علاوهبر توانمندسازی مربیان، این اعتماد به نفس را هم در آنها ایجاد کرد که بتوانند با دانشآموزان مواجه شوند. ابتدا طرحهای یکروزه یا نصفروزه اجرا میکردیم. نمایشگاه میزدیم یا فایلی از نگرشهای مختلف به عفاف و حجاب را که اعضای موسسه آماده کرده بودند، ارائه میدادیم. کمی بعد آسیبشناسی کردیم و دیدیم اولاً تک جلسهای بودن جواب نمیدهد؛ ثانیاً ما با کل مدرسه مواجه بودیم. یکی حرف میزد، یکی میخوابید و… . بازدهی پایین بود و مربی نمیتوانست خیلی با بچهها ارتباط بگیرد. چون در این حوزه فقط آموزش مطرح نیست؛ باید بتوانی در دلها نفوذ کنی. بنابراین طراحیهای دیگری انجام دادیم. یکی از آنها طرحی پنج جلسهای به نام «پروانگی» راجعبه حجاب بود که هنوز هم ادامه دارد. طرح دیگر هم «خط خوب» بود که با پنج جلسه شروع شد و به 24 جلسه رسید که کل سال تحصیلی را پوشش میدهد. سال 95 هم در مساجد برای دخترها برنامهای راه انداختیم. خیلی از فعالین فرهنگی در زمینة حجاب یا حتی مسائل تربیتی از خروجی دورههای مختلفی هستند که تاکنون برگزار کردهایم. خیلیهایشان هم جذب مدارس مختلف یا آموزش و پرورش شدهاند.
«نورا» برای دخترهای دبستانی است. «پروانگی» برای دخترهای متوسطه اول است. «همسفر فرشتهها» هم که بخش درون مدرسهای و درون محلهای دارد، از طرحهای اجرا شده توسط این مجموعه است. در طرح «همسفر فرشتهها» مربیان مجموعه مخاطب را به چهار سفر میبرند: 1. سفر به سرزمین دختران آریایی (بررسی جایگاه زن در ایران باستان)؛ 2. سفر به دنیای جمال و جلال الهی (جایگاه و شأن زنان در اسلام)؛ 3. سفر به سرزمین سراب (بررسی پرونده زن در غرب از گذشته تا کنون)؛ 4. سفر به جادة بهشت (بررسی جایگاه زن در دوران معاصر، قبل و بعداز انقلاب).
«قاصدان نجابت» هم عنوان یکی از دیگر دورههای آموزشی مجموعه است. «قاصدان نجابت 3» را برای کسانی برگزار کردند که در مدارس و با مخاطب نوجوان سروکار دارند. روانشناسی نوجوان، روابط میان دختر و پسر، پاسخ به شبهات حوزة عفاف و حجاب و شبهات رایج سیاسی، بیان دستاوردهای نظام، سواد رسانه و جریانشناسی گروههای پاپ کرهای از جمله سرفصلهای آموزشی دوره بودند.
«قاصدان نجابت 4» برای کسانی برگزار شد که میخواهند در دانشگاه و محیطهایی با مخاطب جوان به تبلیغ حجاب و عفاف بپردازند. رابطه دختر و پسر، شبهات عفاف و حجاب، دشمنشناسی و آسیبهای فضای مجازی، اصول و فنون مشاوره، روانشناسی مخاطب جوان، مشاوره و ازدواج، پاسخ به شبهات سیاسی و بیان دستاوردهای انقلاب و امر به معروف و نهی از منکرِ کاربردی از سرفصلهای این دورة آموزشی بودند.
«کلاسداری نسل معترض» به منظور ایجاد ارتباط و تعامل با مخاطب هم دورة دیگری است که به صورت مجازی و حضوری توسط مجموعه برگزار شده است. در زمانهای هم که دشمن فراتر از بحث حجاب، هویت زن را نشانه گرفته است، دوره «هویت زن» را برگزار نمودند.
فایلهای متنی مربوط به دورهها در سایت بارگزاری شده و همة افراد امکان بهرهمندی از محتوای دوره را دارند. محتواهای آموزشی در حوزة تربیت مربی نیز در کانالی به آدرس @roshd_yazd موجود و در دسترس است.