ما کمک می‌خواهیم!

گسترش نور قرآن

ابتدا با مادران بچه‌هایی که به کلاس آموزش قرآن می‌آمدند صحبت کردم تا هر کدام که می‌توانند در کلاس‌های آموزش مربی شرکت کنند و پس از آن جلسات خانگی را در خانه‌های خود راه‌اندازی کنند. پس از برگزاری آموزش هر کدام از مادرها یک مادر دیگر را با خودش آورد. این‌گونه مادرها آموزش می‌دیدند و تعدادی از آنها جلسات خانگی قرآن را در خانه‌های خود برگزار می‌کردند
همچنین برای شناسایی و تربیت مربی‌های بیشتر به ۳۰ روستا سفر کردم و در آنجا جلسات قرآنی را برگزار می‌کردیم. در این جلسات خانم‌هایی که توانایی بیشتر داشتند را به عنوان مربی انتخاب می‌شدند تا جلسات قرآنی را در همان روستا گسترش دهند.

همچنین در کنار جلسات قرآنی برنامه‌های متنوع مثل افطاری ستاره‌ها، دیدار با خانواده شهدا، طرح‌های اقتصادی و… برگزار می‌کردیم و از این طریق افرادی با جلسات قرآنی آشنا می‌شدند و داوطلب برگزاری جلسات قرآن درخانه‌های خود می‌شدند.

نهضت سوادآموزی قرآن

از سال‌ها پیش دغدغه آموزش دیدن و آموزش دادن قرآن را داشتم، ابتدا با کلاس‌ها و جلسات قرآنی که شرکت کردم، در حوزه قرآن توانمند شده و سپس از خانه‌ی خودم آموزش را شروع کردم و به پسرم که ۵ سالش بود، آموزش قرآن می‌دادم. پس از مدتی احساس کردم می‌توانم تعداد بیشتری از بچه‌ها را آموزش دهم، به همین منظور طرح نهضت سوادآموزی قرآن را راه‌اندازی کردم. آموزش را ابتدا به‌صورت تک تک و سپس در گروه‌های ده نفره ادامه دادم. بچه‌هایی که به کلاس می‌آمدند، خودشان مبلغ طرح می‌شدند و هر کدام در جلسات بعدی یکی دو نفر دیگر را با خودشان می‌آوردند.

تعداد دانش‌آموزان روز به روز بیشتر می‌شد، با زیاد شدن تعداد بچه‌ها تصمیم گرفتم مربی‌هایی پرورش دهم تا همیار و همکار من باشند. به همین علت شروع به آموزش خانم‌های ۲۰ تا ۳۰ ساله کردم. این خانم‌ها، مادر‌ همان بچه‌هایی بودند که به کلاس قرآن می‌آمدند، مادر یک ساعت آن جا می‌نشست که کلاس فرزندش تمام شود، به آنها می‌گفتم همین یک ساعتی که این جا نشستید به کلاس من بیایید و آموزش ببینید، بعد شما مربی می‌شوید. بعد از اتمام دوره به خانم‌ها می‌گفتم هر کدام از شما الان می‌توانید در خانه خودتان آموزش قرآن را شروع کنید. عده‌ای از خانم‌ها پذیرفتند و شروع به تدریس کردند. جلسه اول و دوم را برای قوت قلب آنها به جلسات‌شان می‌رفتم، ولی جلسات بعدی را می‌گفتم خودتان ادامه دهید.

هم‌چنین به ۳۰ روستایی که در اطراف بود سفر کرده و با کمک عده‌ای از مربیان ابتدا مشخص کردیم چه تعداد از افراد سواد قرآنی دارند و چه تعداد ندارند. سپس جلسات خانگی قرآن در روستاها را با همراهی اهالی شروع کردیم و در ادامه افرادی را که توانایی داشتند، مربی قرآن شوند، را شناسایی کردیم. الان اکثر روستاها مربیانی دارند که بومی همان جا هستند. جلسات قرآن در روستاها برکات دیگری نیز داشت از جمله اینکه مسجد و حسینیه در آنجا ساخته و راه‌هایشان نیز درست شد.

به این ترتیب با اجرای طرح نهضت سوادآموزی قرآن در شهر و روستا ۳۰۰۰ مربی پرورش یافت و باعث شد جلسات قرآنی از یک محله به بیش از ۳۰ روستا منتقل شود و در کل ۱۵۰ جلسه‌ی قرآنی فعال در سطح شهر و روستا شکل بگیرد و همچنین افرادی از جلسات قرآنی که می‌­خواستند برای زندگی به خارج از کشور بروند، در کشورهای محل زندگی­شان جلسات خانگی قرآن را ادامه دادند. الان سه تا از جلسات خانگی قرآن­ ما بین­المللی است، دو جلسه آمریکا و یک جلسه در انگلیس برپا شده و یکی از دوستان ۲۰۰ تا نیرو در آنجا جذب کرده‌است.

در این جلسات احکام، روانشناسی، قرآن و… به افراد آموزش داده می‌شود. علاوه بر آن در هر کدام از جلسات با توجه به دغدغه‌ها و مسائل روز طرح‌های دیگری مثل فرزند آوری، درمان ناباروری، ترک اعتیاد، استعدادیابی، تهیه جهیزیه و … انجام می‌شود که همه‌ی اینها از برکات قرآن کریم و حضور و فعالیت خود مردم در این جلسات می‌باشد. 

این تجربه متعلق به طرح «مرکز مشاوره امام رضا (ع)» با 2 تجربه ثبت‌شده می‌باشد.

مجری طرح:

تصویر منصوره مصلح

منصوره مصلح

https://mtedad.org/?p=7974

تجربه‌های مشابه:

راوی: خانم رباب دقاقله نام مجموعه: هیئت حضرت زینب کبری سلام‌الله استان:....

راوی: خانم بتول حسینی‌نژاد نام مجموعه: فعالیت در حوزه علمیه فاطمیه شهرستان....

راوی: آقای جواد پوردکان نام مجموعه: شبکه بهداشت استان: هرمزگان (جاسک) بیوگرافی:....

راوی: خانم نسرین احمدزاده نام مجموعه: کانون فرهنگی تبلیغی انصار الزینب (س)....

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

No products in the cart.

Return To Shop
ورود به سایت