ما کمک می‌خواهیم!

زهرا نصیری، مدیر گروه مقاومت پارس آباد اردبیل و روزنامه نگار و سردبیر نشریه است. او به همراه دوستان و همفکرانش گروه«دختران حاج‌قاسم» را بعد از شهادت سردار سلیمانی، تشکیل دادند. این گروه در مناسبت‌های مختلف ملی و مذهبی فعالیت می‌کنند و گوش‌به‌فرمان حضرت آقا هستند. آنها در مسئله جبهه‌ی مقاومت و حمایت از مردم غزه و فلسطین با رویکرد هنری ورود پیدا کردند و دیوارنگاره مقاومت را در شهر خود به تصویر کشیدند.

دیوار مقاومت
اعضای گروه از دختران دانشجو، دانش‌آموز، هنرستانی و اعضای هیئت تشکیل شده‌اند. ابتدا هفتادنفره بودیم و الان کل افراد تقریباً 170 نفر و افراد مؤثر حاضردرصحنه، سی نفر هستند. اقشار مختلفی از جمله اساتید، دانشجو، دهه هشتادی‌ها و معلم‌های تازه جذب شده در گروه ما حضور دارند. برخی اوقات ریزش و رویش داریم که اکثرا رویش از رده سنی دوازده سال به بالا هست. من سردبیر نشریه هم هستم، همیشه در ماهنامه و ویژه‌نامه‌ها از مظلومیت فلسطین و جبهه‌ی مقاومت نوشته ام. چون حتی پیش از خطبه‌های جمعه‌ی نصر حضرت آقا فرموده بودند که فلسطین مسئله‌ی اصلی دنیا هست. در خطبه‌ی جمعه‌ی نصر هم فرمودند بر همه‌ی مسلمانان فرض و واجب است که با همه‌ی امکانات خودشان به کمک مردم لبنان، فلسطین و حزب‌الله بیایند.
ازآنجایی‌که امکان حضور فیزیکی در کنار این مردم را نداشتیم، تصمیم گرفتیم یک دیوارنگاره‌ی ثبت شده با عنوان دیوار مقاومت در شهر خودمان داشته باشیم به‌نحوی‌که هرکس از کنار آن عبور می‌کرد، یاد و خاطره‌ی مقاومت برای ایشان تداعی می‌شد.
تنها امکانات در دسترس، قلم و رنگ بود. شروع به زدن یک طرح اولیه از فلسطین به همراه نمادها کردیم. برایمان مهم بود که طرح ساده نباشد و حتماً نمادها را داشته باشد؛ چون ملت ما نمادها برایشان مهم است.
بنابراین، کلمه‌ی فلسطین را اتود زدیم و در کنارش کودکانی که با چفیه صورتشان را پوشانده‌اند و فقط چشم‌هایشان پیداست هم کشیده شد. این نماد مربوط به کودکان فلسطینی و حزب‌اللهی است. در ادامه نمادهایی از درخت زیتون، قلاب‌سنگ، دست با علامت پیروزی و فرات تا نیل، که ستاره‌ی نماد اسرائیل در حال غرق‌شدن در آن‌ها بود. کل کلمه‌ی فلسطین از ابتدا تا انتها همراه این نمادها ترسیم شد و هر گوشه‌ای آن نشانه‌ای از مقاومت هفتاد و چندساله‌ی این ملت مظلوم و مقاوم است. در کل یک دیوارنگاره‌ی ترکیبی از خطاطی و نقاشی در یکی از دیوارهای پرتردد شهر داشتیم.
حدود سه روز طول کشید. دوستانی که این کار را انجام دادند خیلی اهل قلم و نقاشی نبودند. یک استادکار هم در کنار ما بودند؛ ولی نهایتاً با زحمات خود دوستان نتیجه حاصل شد. این کار باعث شد یاد و خاطره‌ی مقاومت در شهر ما هم زنده بماند و پاک نشود.

«حزب‌الله زنده است»
بعد از وعده‌ی صادق هم پویشی داشتیم که در دست‌هایمان گلوله، شیرینی به همراه پرچم فلسطین و اسرائیل می‌گرفتیم و وارد میادین اصلی شهر می‌شدیم. پرچم‌ها را به سمت بچه‌های ده سال به بالا می‌گرفتیم تا ببینیم کدام را انتخاب می‌کنند. اکثرا پرچم‌ها را می‌شناختند و فلسطین را انتخاب می‌کردند. برخی هم نمی‌شناختند و در این مورد صحبت می‌کردیم. در مورد اینکه در رابطه‌ با وعده صادق یک و پیروزی فلسطین چه احساسی دارند، صحبت می‌کردیم.
در مورد وعده صادق 1 و اینکه چه احساسی دارند؟ آیا فلسطین می‌تواند پیروز شود؟و پیروزی حزب‌الله و… بچه‌ها را به چالش می‌کشیدیم.
بازخوردهای خوبی هم برای این فعالیت‌ها داشته‌ایم. بسیاری از جمله بسیج دانشجویی شهر و رئیس دانشگاه آزاد برای ما پیام تبریک فرستادند و با ما همکاری کردند حتی رئیس دانشگاه آزاد از ما خواستند تا کمک کنیم دیوار مقاومت در بسیج دانشجویی و حیاط دانشگاه راه‌اندازی شود. شهرداری هم استقبال کرد تا در مرکزی‌ترین نقطه شهر، دیوار مقاومت با نمادی دیگر گنجانده شود، همچنین ورکشاپی برای ایام فاطمیه داریم، هنرمندان اعلام آمادگی کردند، بوم‌ها و رنگ‌ها را تهیه کردیم و هنرمندان هنرستان دخترانه دکتر اصحابی، برای چهلم سید مقاومت سید حسن نصرالله ورکشاپ زنده خواهند داشت. بوم‌ها گذاشته شده و حرفه‌ای‌ها و نیمه‌حرفه‌ای‌ها فراخوانده شدند تا در این فراخوان شرکت کنند و به‌صورت نمادین در این مورد که {حزب‌الله زنده است} به‌صورت تصویر یا خط، این سوژه را اجرا خواهیم کرد، البته مسئله مالی برنامه هم اهمیت زیادی دارد.
هرچند وقتی کاری را برای خدا انجام می‌دهید و نیت این نیست که کاری را برای ادای تکلیف یا وظیفه انجام دهید، کار برای خدا باشد و کمی هم با بعضی ادارات تعامل داشته باشید، همه چیز جور می‌شود. در اول کار حتی یک سطل رنگ یا قلم‌موی ساده هم نداشتیم؛ ولی قتی با بچه‌ها تصمیم به کار گرفتیم با اساتید و خیرین تماس گرفتیم بچه‌ها در منزل سطل رنگ یا قلم‌مو داشتند یا هنرستانی بودند و از آنها قلم‌مو قرض گرفتیم یا بچه‌های یاس کبود بودند و رنگ‌آمیزی مدرسه انجام می‌دادند، دیدیم چرتکه گران در می‌آید، چرتکه را از آنها گرفتیم و مقداری هم خودمان با بچه‌ها گلریزان کردیم تا کار پیش برود. الحمدلله این‌قدر خوب پیش رفت که نفهمیدم از کجا تأمین شد؟ کاری که بتوانی با نیت خوب پیش ببری حتماً بودجه مالی‌ آن حل می‌شود هرچند اینکه بگویید بدون بودجه مالی نمی‌شود کارکرد از منظری درست است.
در تصمیم‌گیری‌هایی که در گروه ما انجام می‌شود، دقت می‌کنیم در مسئله کمک به جبهه مقاومت و اینکه حزب‌الله زنده است مثمرثمر باشیم. تصمیم گرفتیم حتماً بوم‌هایی را که طراحی می‌کنیم که فقط جنبه نقاشی نداشته باشد و بتوانیم از آنها به نفع جبهه مقاومت درآمدزایی داشته باشیم به همین خاطر با آموزش‌وپرورش، تبلیغات اسلامی، بنیاد شهید و چند اداره دیگر صحبت کردیم و این بوم‌ها را به آنها هدیه کردیم و تا در مقابل هدیه هرچقدر که امکانش را دارند، به ما بدهند تا برای جبهه مقاومت واریز کنیم. فعلاً برای دو تا از بوم‌ها دو میلیون تومان جمع کردیم که ان‌شاءالله سوم آبان در سایت رهبری به نام جبهه مقاومت واریز می‌کنیم، چند تا از بوم‌ها را هم ان‌شاءالله به دفتر مقام معظم رهبری هدیه می‌کنیم.

این تجربه متعلق به طرح «مرکز مشاوره امام رضا (ع)» با 2 تجربه ثبت‌شده می‌باشد.

مجری طرح:

تصویر زهرا نصیری

زهرا نصیری

https://mtedad.org/?p=8076
0

تجربه‌های مشابه:

راوی: خانم رباب دقاقله نام مجموعه: هیئت حضرت زینب کبری سلام‌الله استان:....

راوی: خانم بتول حسینی‌نژاد نام مجموعه: فعالیت در حوزه علمیه فاطمیه شهرستان....

راوی: آقای جواد پوردکان نام مجموعه: شبکه بهداشت استان: هرمزگان (جاسک) بیوگرافی:....

راوی: خانم نسرین احمدزاده نام مجموعه: کانون فرهنگی تبلیغی انصار الزینب (س)....

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

No products in the cart.

Return To Shop
ورود به سایت