راوی: آقای سامان مهدی زاده
نام مجموعه: قرارگاه تحول محله / الغدیر
استان: فارس (شیراز)
بیوگرافی:
سن: 34 سال، شغل: پیمانکار ساختمان، تحصیلات: لیسانس
کادر اصلی:
قرارگاه تحول 42 نفر و سطح استان هر شهرستان یک گروه 8 نفر (32 نفر در شهرستانها)
محل فعالیت:
بلوار اتحاد
شروع فعالیت:
88-89
فعالیتها:
ما در گروه جهادی الغدیر یا همان قرارگاه تحول، کارگروههای مختلفی را راهاندازی کردیم که آنها بیشتر حول محور بحثهای اجتماعی، اشتغال و اقتصاد فعالیت میکنند. کارگروه خانواده را داریم که بحث مشاوره خانواده، آسیبهای خانواده، طلاق و ازدواج را دارند؛ کارگروه اعتیاد، کارگروه آموزشی برای دانشآموزان، کارگروه فرهنگی هنری، کارگروه اشتغال، کارگروه قرآنی را به صورت ویژه داریم که در آن بحث محافل خانگی را پیگیری میکنیم. همچنین کارگروه رسانه و کارگروه امر به معروف را داریم. تقریباً ۱۳ کارگروه هستند که هرکدام از این کارگروهها به صورت تخصصی یک فعالیت را انجام میدهند.
ما دو محور را دنبال میکنیم، یکی خدمات و دیگری تخصصگرایی کنشگرهای اجتماعی است. کنشگرهایی را که در این کارگروهها جمع میکنیم هم خدمات میدهند، هم خدمات میبینند؛ یعنی خودشان هم آموزش میبینند و در این حوزه متخصص میشوند؛ به طور مثال خانواده دوستان برحسب علاقه و یا تخصصی که داشتند، جمع شده و برای آنها با مجموعه خاتم دوره همیار خانواده را گذاشتیم و 87 نفر در این دوره آموزش دیدند و ماندند و دارند کار میکنند. در کنار این ما افراد محله را نیز متخصص میکنیم تا زمانی که ما نبودیم بتوانند کار را ادامه دهند.
ما یک طرح اقتصادی هم داریم که عنوان آن طرح بازارچه تخصصی گل و گیاه در جنوب کشور است. ما نظرمان این است که این طرح شیب حاشیه شهر را کاهش میدهد، همچنین این بازارچه باعث میشود که آن منطقه زیباسازی شده و تبدیل به منطقه گردشگری گردد. در پایین و بالای شهر نیز تقریباً یک تعادلی ایجاد مینماید. همچنین برای دویست خانواده محروم آن منطقه درآمدزایی و توانمندسازی مستقیم ایجاد شده است.
توصیهها:
- اگر قرار است گروه در هر حوزهای کار کند باید در دو حوزه خودکفا شود، خودکفای درآمدی و خودکفای تخصصی. اگر گروه در این دو مورد خودکفا شود یعنی بتواند برای اعضای کادر گروه و محله دوره بگذارد تا آنها متخصص شوند، برای بچهها نیز حتماً آموزش را در نظر بگیرند و به سمت توانمندسازی بروند.
چالشها:
- وابستگیهایی که ما داشتیم با قول و وعدهها، خیلی ما را با چالشهای متفاوت مواجه کرد.
موفقیتها:
در بحث کار اجتماعی، موفقیتها ملموس نیست و شما نمیتوانید عیارسنجی کنید. تولید آسیب همیشه از شمایی که در زمینه کاهش آسیب فعالیت میکنید یا در بحث مهارتی کار میکنید معمولاً آن کفه سنگینتر است، اما ما به این پختگی رسیدهایم که در مدل طرح نوشتن و اجراهایمان به سبک و سیاقی عمل میکنیم تا بتوانیم ایجاد تحول کنیم.