راوی: آقای علی اکبر یار محمودی
نام مجموعه: جبهه فرهنگی انقلاب
استان: فارس (پاسارگاد)
بیوگرافی:
سن: ۴۲ سال، شغل: کارمند، تحصیلات: کارشناس ارشد مدیریت
چند نفر کادر اصلی دارید
کادر اصلی:
۵۵ نفر
شروع فعالیت:
سال 1373
فعالیتها:
ما نزدیک به 35 سال است که به عنوان خادم در امور فرهنگی و اجتماعی شهرستان پاسارگاد فعالیت داریم. با مجموعه هیئت عشاق الحسین جوانان سعادت شهر، در مسجد ابوالفضل و با جذب نوجوانان و جوانان شروع به فعالیت کردیم. در این مسجد به کمک روحانی مسجد و هیئتهای مسجد، فضایی را ایجاد کردیم تا جوانان و نوجوانان را به بهترین نحو جذب مسجد کنیم. این برنامهها شامل برگزاری اردوهای فرهنگی، ورزشی و برنامههای فرهنگی متنوعی بود که موجب شد مجموعهای از جوانان و نوجوانان را جذب این مجموعه نماییم. در کنار آن، مجموعه ورزشی مسجد نیز شکل گرفت که تیمهای فوتبال ورزشی، فوتسال، مسابقات کشتی مسجد را حمایت و کمک کردیم که در مجموعه خودمان قرار بگیرند و تلاش کردیم فضایی ایجاد شود که مسجد و ورزش در کنار هم قرار بگیرند. همچنین اردوهای تفریحی و فرهنگی را نیز برگزار نمودیم. با این روش پیش رفتیم و با تجربیاتی که داشتیم دوستان زیادی را جذب مجموعه کردیم و بدین شکل مجموعه ما گسترده شد.
کانون فرهنگی مسجد در کنار مجموعه ما و در کنار هیئت عشاقالحسین گسترش پیدا کرد. توفیق خادمی حرم مطهر امامزاده حسین(ع) نیز نصیب بند شد که از آن به عنوان محور وحدت شهرستان و فعالیتهای کل شهرستان استفاده کردیم. ما جبهه فرهنگی انقلاب را شکل دادیم و از شهرستانهای دیگر که ظرفیت کارهای فرهنگی و ایدههای فرهنگی را داشتند الگوبرداری کردیم و توانستیم ایده و تجربه بگیریم و مجموعه فرهنگی شهرستان را ایجاد نماییم. جلسات زیادی را در سطح شهرستان برگزار کردیم، در مرحله اول ظرفیتها را شناسایی کردیم و دیدیم افراد در چه زمینههایی ظرفیت دارند؛ سپس از افراد دعوت کرده و خواستیم که به ما کمک کنند. در این بخش از حدود 600 الی 700 نفر دعوت کردیم و 25 کارگروه را تشکل دادیم که در هر کارگروه نزدیک به ده نفر عضو شدند. کارگروههایی شامل کودک و نوجوان، دانشآموزان، دانشجویان، طلاب، هنرمندان، هیئتهای مذهبی و… شکل گرفت و توانستیم کل شهرستان را درگیر مجموعه فرهنگی کنیم. از این طریق زمینههایی فراهم شد تا بتوانیم برخی مسائل در سطح شهرستان مثل نرخ بالای طلاق را با دعوت از اساتید مجرب و برگزاری دورههای مربوطه، کاهش دهیم. همچنین بحث اعتیاد نیز برای ما بسیار با اهمیت بود، به خصوص اعتیاد در دانشآموزان که توانستیم وارد مدارس شده و برای آنها سخنران و اساتید را دعوت کرده و دانشآموزان را از مخرب بودن فضای مجازی آگاه کنیم.
سال گذشته برای اولین بار اعتکاف دانشآموزی را در شهرستان برگزار کردیم، که این اتفاق الگوبرداری شد و امسال خدا را شکر بیشتر شهرهای کشور، اعتکاف دانشآموزی را در کل کشور برگزار کردند. ما دو سال پشت هم از طریق کارشناسان و مربیان خوبی که دعوت کردیم، اعتکاف دانشآموزی را در شهرستان راهاندازی کردیم. همچنین فعالیتهای فرهنگی را در مناطق و روستاها و محلات با حضور مسئولین برگزار کردیم. بدین ترتیب که مسئولین را دعوت میکردیم و در خود محله جشن و برنامهای توسط اهالی خود منطقه برگزار میکردیم؛ اگر مسئله و نیازی هم داشتند با حضور امام جمعه و مسئولینی که حضور داشتند مشکلات را حل میکردیم.
از دیگر برنامههای ما برگزاری اردوهای خانوادگی بود. برای ما خانواده بسیار مهم است و 60 ارگان را به صورت ماهانه با خانواده دورهم جمع میکردیم. در این دورهمی ایده و پیشنهادات گفته میشد، راهکارها گفته میشد که چه کنیم تا موفق باشیم. این روش هم تأثیر داشت و هم مورد استقبال واقع شد.
علاوه بر این دو سال است که بزرگترین راهپیمایی عید غدیر را به همت این 25 کارگروه برگزار میکنیم. برنامههای فرهنگی بسیاری را نیز با دعوت از اساتید برای دانشآموزان دختر و پسر، اجرا کردهایم. در مدارس و مدارس استثنائی که کمتر به آنها توجه میشد، حضور پیدا میکردیم که بسیار خوشحال میشدند. این کار نیز برای اولین بار در سطح شهرستان توسط این مجموعه صورت گرفت که با کارگروه و عروسکگردانها وارد مدارس میشدیم و ارتباط میگرفتیم.
از دیگر برنامههایی که داشتیم، برنامههای مطالبه جوانان بود که به صورت هفتگی از مسئولین در مسجد محله دعوت میکردیم و از طریق جوانان و مردم محله مطالبهها انجام میشد و آن مسئولین نیز پاسخگو بودند.
از دیگر برنامههای ما کادرسازی است که قشر جوان و نوجوان را آوردیم و ایده دادند و در مجموعه نیز به این افراد ایده داده شد. بزرگترها را به عنوان پیسکسوت قرار داده و میدان را به دست جوانان و نوجوانان دادیم. در ستاد نمازجمعه نفوذ کردیم و کمک کردیم ستاد جوانان نماز جمعه را شکل دادیم و نماز جمعه را برگزار میکنیم. در همان نماز جمعه فعالیتهای فرهنگی و ورزشی را ایجاد کردیم برای جذب جوانان که نماز جمعه ما یک نماز جمعه جوان است و صفر تا صد آن را مجموعه خود ما برگزار میکند
فعالیت چشمگیر دیگری که ویژه خواهران بود، تشکیل 25 صندوق قرض الحسنه با مشارکت همه مردم بود. این صندوق ماهانه رقمی حدود 500 الی600 میلیون گردش مالی داشته و به افرادی که نیاز دارند وام قرضالحسنه اهدا میکند. همچنین بحث مشاغل خانگی و قالیبافی و محصولات تولیدات خانگی بود که بخشی از این را خود مجموعه حمایت کرد و در خانهها و محلات آن را انجام میدهند.
موفقیتها:
- ما در جشنواره جماران جزو ده مجموعه برتر کشور شناخته شدیم.
چالشها:
- در مسیر یک سری سنگاندازیها و موانعی وجود داشت که کار را سخت میکرد.