ما کمک می‌خواهیم!

راوی: آقای علی جعفری

نام مجموعه: مجموعه هیئت الرضا / رابط شهرستان جبهه فرهنگی

استان: فارس (نی‌ریز)

بیوگرافی:

سن: 33 سال، شغل: آزاد، تحصیلات: دانشجوی ارشد علوم حدیث و قرآن

کادر اصلی:

۴۵ نفر

شروع فعالیت:

سال 1384

موضوع فعالیت:

  • حوزه دانش‌آموزی
  • مبانی اجتماعی و معضلات اجتماعی
  • خیریه
  • جلسات هفتگی و هیئت
  • کانون و آموزش و تربیتی وتشکیلاتی

فعالیت‌ها:

این مجموعه فعالیت خود را از سال ۸۴ شروع کرده است که تا سال ۹۰ یک فعالیت اجتماعی در حوزه فرهنگی مذهبی داشت و آن هم در قالب هیئت بود. از سال 90 فعالیت‌های اجتماعی جوانان و نوجوانان در کنار باقی فعالیت‌ها به راه افتاد. در سال 94 در حوزه فرهنگی تربیت جوان مومن انقلابی شروع به فعالیت کردیم و زیرشاخه‌های مختلف مجموعه مثل باشگاه دانش‌آموزی، خیریه، قرارگاه تربیت تشکیلاتی و… را راه‌اندازی کردیم.

سال ۹۴ تا سال 98 شروع به فعالیت در مدارس کردیم و نوجوانان را به طرق مختلف جذب مجموعه کردیم؛ که تا قبل از شیوع کرونا حدود نهصد نفر از جوانان و نوجوانان را توانستیم جذب نماییم و از این افراد تعداد بسیار خوبی را در حوزه‌های مختلف در عرصه‌های مختلف کشور اعم از فرهنگی، نظامی، طلبه، دندان‌پزشک و خلبان وارد کردیم. ورود کرونا به کشور در سال ۹۸ باعث محدودیت هیئت و مجموعه نشد و ما شروع به فعالیت‌های اجتماعی کردیم؛ این فعالیت‌های اجتماعی شامل خدمات‌رسانی، تأمین دارو و… بود. علاوه بر آن دوستان با توجه به اینکه مردم دچار سردرگمی شده بودند، عرصه‌های مختلفی را برای خودشان تعریف کرده بودند و از جمله این عرصه‌ها آموزش از راه دور بود که برای آموزش بهتر جوانان و نوجوانان کلاس‌های تقویتی را به صورت مجازی همراه با سیستم آموزش و پرورش راه انداختیم.

پس از آن فعالیت‌ها را در عرصه‌های فضاهای باز ایجاد کردیم که شامل برگزاری هیئت در تمام اعیاد و جشن‌ها، شهادت‌ها و تمامی مناسبت‌های ملی و مذهبی بود. در کنار این ما از سال ۹3 برنامه سفر اربعین را داشتیم و کاروان‌های جوانان و نوجوانانی که به کربلا اعزام می‌شدند و مخصوص کربلا اولی‌ها بود.

همچنین ما دوره‌های تربیتی تشکیلاتی داشتیم که شامل مبانی امام و انقلاب بود و جوانان را در حوزه کارهای تشکیلاتی با توجه به استعدادها، دغدغه‌ها و علاقه‌هایی که داشتند پرورش می‌دادیم. اما نکته مهم این بود که استعدادهای آنها را علاوه بر پرورش و آموزش، بارور کرده و هویت می‌دادیم که سبب می‌شد در شرایط مختلف توانمندی‌های دیگری را نیز از خود بروز دهند. این اتفاق سبب شد که امسال به عنوان سومین سال متوالی اعتکاف دانش‌آموزی را که اولین بار در سال ۱۴۰۰ در شهرستان نی‌ریز پایه‌گذاری کرده بودیم، با یک ظرفیت خیلی خوب سیصد نفری برگزار نماییم. الحمدالله کارهایی که انجام دادیم کارهای زیرساختی بوده که بعد از مدتی در شهرستان فراگیر شدند.

در حوزه جبهه فرهنگی حلقه‌های میانی را سازماندهی کرده‌ایم که بالغ بر ۱۰۵۰ حلقه با توجه به شبکه جلسات خانگی قرآن و کارهای مختلف در حال حاضر فعال هستند.

دو سال است که پرورش استعدادها و نخبه‌پروری را راه‌اندازی کرده‌ایم. برای دانش‌آموزان یک فضای مطالعاتی ایجاد کرده‌ایم که دانش‌آموزان نخبه بیایند و درس بخوانند، از سوی دیگر دانش‌آموزانی که از لحاظ استعدادی برتر بودند اما از لحاظ مالی دچار مشکل بودند و نمی‌توانستند درس بخوانند، شناسایی کرده و کنار اینها آوردیم که از لحاظ درسی تقویت شوند. این اتفاق خیلی بازخورد اجتماعی خوبی داشته است. در اعتکاف نیز از نظر کارهای دانش‌آموزی که انجام می‌دهیم، کار فراگیر شده است. با توجه به اینکه ظرفیت‌سازی و شبکه‌سازی کردیم و این شبکه‌سازی هر مدرسه‌ای را درگیر خودش کرده است، اگر هر برنامه‌ای در حوزه شهرستان باشد باشگاه دانش‌آموزی انصارالمهدی و یا هیئتی که داریم شناخته می‌شود.

سال ۹۵ اولین بار بزرگترین احیا جوانان شهرستان را راه انداختیم که یک حضور حداکثری در شب قدر داشتیم. ماه‌های رمضان سی روز را نماز جماعت ویژه جوانان و نوجوان برگزار می‌کنیم. طرح‌هایی که داریم شامل برنامه‌های متفاوتی مانند گعده‌ها و حلقه‌های معرفتی و پرسش و پاسخ‌ است.

برنامه‌ای که در ایام تابستان داریم شامل المپیک تابستانه با برنامه‌های مختلف است که چندین مسابقه برگزار می‌شود و  بچه‌ها دور هم هستند.

تقریبا حیطه‌ی فعالیت ما اجتماعی و پرورش افکار جوانان و نوجوان و درگیر کردن آنها نسبت به مسائل روز است، در کنار آن نیازهای فکری، فرهنگی، ورزشی و عاطفی جوان را هم تا جایی که بتوانیم برطرف می‌کنیم.

ما کار دانش آموزی را که شروع کردیم تا سال 98 تقریباً بازخورد خوبی نداشت و بچه‌ها در برنامه‌هایی که باب میل خودشان بود بیشتر حضور پیدا می‌کردند؛ اما کرونا که اتفاق افتاد کار بین خانواده‌ها شناخته‌تر شد و متوجه شدیم که کار با یکی دو نفر انجام نمی‌شود و شروع به شبکه‌سازی کردیم. در هر مدرسه و در هر پایه‌ای یک مسئول گذاشتیم که او با ما در ارتباط بود و به این صورت شبکه‌سازی را شکل دادیم. یعنی در آن واحد اگر قرار بود یک عملیات در مدرسه انجام شود خود دانش‌آموز درگیر قضیه بود و در آوردن دانش‌آموزان و دعوت آنها به برنامه‌ها سهیم بود. در کنار آن خدماتی را که به دانش‌آموزان و نوجوانان دادیم، به خصوص در ایام ماه مبارک رمضان، ایام تابستان و در طول سال، مطابق میل خودشان بود. در ماه رمضان برنامه منظمی داشتیم که در آن بچه‌ها را درگیر می‌کردیم. هر روز یک گروه مسئول اجرای برنامه بودند و آنهایی که می‌خواستند پذیرایی را انجام بدهند و افطاری آماده کنند تیم خودشان را می‌آوردند. این باعث می‌شد ظرفیتی را که از آماده کرده بودیم به صورت بالفعل دربیاید.

چالش‌ها:

  • با توجه به وضعیتی که در شهر ما حاکم بود و خیلی کار نکرده بودند یک امتناع اجتماعی از سمت دولت مردان و هم از سوی دیگران وجود داشت مبنی بر اینکه که این کار فایده‌ای ندارد؛ اما استمرار کار ما باعث شد که الان توسط خود مسئولین و مردم حمایت شویم.
  • ما کار دانش آموزی را که شروع کردیم تا سال 98 تقریباً بازخورد خوبی نداشت.

تجربه:

  • در عصر حاضر هیچ کاری بدون هویت دادن، شبکه‌سازی، قطعه‌قطعه کردن کار، تفهیم نیرو و شرکت دادن آنها در برنامه‌ها شکل نمی‌گیرد.
  • از فعالیت خود دلسرد نشوند و هر کجا که محدودیت پیش آمد اگر استقامت کنند، قطعاً محدودیت‌ها تبدیل به یک نقطه عطفی برای رشد و شکوفایی می‌شود.

این تجربه متعلق به طرح «مرکز مشاوره امام رضا (ع)» با 2 تجربه ثبت‌شده می‌باشد.

مجری طرح:

تصویر علی جعفری

علی جعفری

https://mtedad.org/?p=7803
0

تجربه‌های مشابه:

راوی: خانم رباب دقاقله نام مجموعه: هیئت حضرت زینب کبری سلام‌الله استان:....

راوی: خانم بتول حسینی‌نژاد نام مجموعه: فعالیت در حوزه علمیه فاطمیه شهرستان....

راوی: آقای جواد پوردکان نام مجموعه: شبکه بهداشت استان: هرمزگان (جاسک) بیوگرافی:....

راوی: خانم نسرین احمدزاده نام مجموعه: کانون فرهنگی تبلیغی انصار الزینب (س)....

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

No products in the cart.

Return To Shop
ورود به سایت