ما کمک می‌خواهیم!

محمدهادی حبوباتی دبیر مؤسسه فرهنگی تربیتی «عروج» یزد است. مؤسسه‌ای که در دوبخش تعریف شده: مدرسه‌عشق و گروه شهید سید عباس موسوی.گروه شهید سید عباس موسوی از سال ۱۳۸۳ با محوریت دانشجویان و دانش‌آموختگان دانشگاه آزاد اسلامی یزد شکل گرفته است.این گروه با تمرکز بر دشمن‌شناسی و ارتقا آگاهی عمومی، به ویژه در مسیر اشغالگری صهیونیست‌ها، به فعالیت‌های مردمی مشغول است و با نگاهی تربیتی و فرهنگی به ترویج ارزش‌های مقاومت و آگاهی‌بخشی در زمینه دشمن‌شناسی می‌پردازد.

فلسطین؛ مسئله‌ای عربی یا انسانی؟
دسته‌ای از مردم هنوز نسبت به مسئله فلسطین شبهه دارند و با این‌جور فعالیت‌ها مخالفت می‌کنند، بخش مهمی از شبهه‌شان به تبلیغات تفرقه‌افکن دشمن بر می‌گردد که مسئله را به یک مسئله عربی تبدیل می‌کند که آنچه در ورای مرزهای ما اتفاق می‌فتد نسبتی با مردم ایران و کسانی‌که در این محدوده جغرافیایی زندگی می‌کنند ندارد و غلبه نگاه ناسیونالیستی باعث می‌شود که مردم نسبت به این قضیه سوءظن پیدا کرده و بگویند دفاع ما از آنها و پرداخت هزینه و صرف وقت برایشان، چه منطق عقلانی دارد.
اما کسانی هم هستند که در جبهه ما قرار دارند و نسبت به اصل موضوع، شک و شبهه آن‌چنانی ندارند و فتوای رهبر انقلاب را هم می‌دانند؛ اما سؤال جدی این است که چگونه باید عمل کرد؟ به این سؤال هنوز پاسخ جامع و کاملی داده نشده، اگر گروه‌هایی مثل شهید سید عباس موسوی تکثیر شوند که خود این گروه هم یکی از وجوه یک مجموعه تربیتی است و این‌طور نیست که چند نفر دائماً روی مسئله فلسطین متمرکز شوند و پژوهش کنند، بلکه مجموعه‌ای تربیتی‌ست که با دانش‌آموزان مرتبط است و اقتضای شرایط سنی آنها، لازم است دشمن‌شناسی موردتوجه قرار بگیرد و صورت کار خود را در قالب گروه شهید سید عباس موسوی عرضه می‌کند. باید گروه‌هایی روی این موضوع متمرکز شوند و به‌عنوان حلقه‌های میانی طرح و ایده به مردمی که قصد تمرکز روی این موضوع دارند، کمک کنند. گروه‌هایی هم باید باشند که بین مردم رفع شبهات انجام دهند تا زمینه مشارکت مردم فراهم شود.
کنش‌های مجموعه متناسب با بضاعت افرادی ا‌ست که در مجموعه فعالیت می‌کنند. هر اندازه که نیروها وارد شوند گزینه‌های فعال‌کردن آنها مشروط به همراهی و مشارکت بیشتر آنهاست مثلاً نیاز به ارتقای آگاهی مردم نسبت به مسئله فلسطین در سطح شهر خودمان داریم. سال‌ها قبل مرحوم استاد فرجیان به‌عنوان یک فاضل این حوزه کارهای تخصصی انجام داده و صاحب تحقیقات و کتاب‌های متعددی است که در برنامه‌های ما و نشریاتی که به چاپ می‌رسید مورد استفاده و در صورت نیاز مردم در اختیار آنها قرار می‌گرفت، ایشان وسط میدان حضور داشت و کار تبیینی انجام می‌داد ولی ما بعد از فقدان ایشان هرچند در مجموعه خودمان سعی در جبران بوده است اما این خلأ را داریم؛ چون وجود یک نفر که در این زمینه کار کرده باشد لازم است. باید سطح معرفتی مردم را در این زمینه ارتقا داد. بعلاوه، نیاز به ایده‌های جدید داریم و باید کارهای متفاوتی را رقم بزنیم که بتواند جلب نظر بیشتری همراه داشته باشد که حس کنند کار جدیدی در حال اتفاق است، اگر امسال طوفان الاقصی اتفاق نمی‌افتاد شاید به فکرمان نمی‌رسید که بعضی کارها را شروع کنیم و همین مسئله سبب شد حس کنیم که اگر در این زمینه سکوت کنیم در حق خون مردم مظلوم غزه که بر گردن ماست، کوتاهی کرده‌ایم و تصمیم گرفتیم که گروه را به‌صورت جدی‌تری فعال کنیم.
این مجموعه کاملاً مردمی اداره می‌شود و چشم‌انداز سازمانی برای آن تعریف نشده یا بودجه‌ای برایش در نظر گرفته نشده. مؤسسه به‌عنوان یک گروه مردم‌ نهاد ثبت شده و مشارکت‌ها و گزارش‌هایی از مردم می‌رسد که در طول کار جمع‌آوری می‌شود به نهادهای مربوطه ارسال می‌شود که تأمین مالی ثابتی ندارد و به جایی وابسته نیست. یک گروه کاملاً مردم‌نهاد مردمی است، که بخشی از هزینه از طریق ارتباط با اداره ورزش و جوانان و اداره ارشاد و سازمان فرهنگی شهرداری و بقیه مجموعه‌هایی که به فعالیت‌های مردمی و فرهنگی کمک می‌کنند و بخشی هم از طریق کمک‌های خیرین پیش می‌رود.
تکثیر امثال این‌ مجموعه‌ها و مجموعه‌های تخصصی‌تر که هر کدام سعی کنند بدنه‌ای از مردم را با این موضوع درگیر کنند، ضرورتی‌ست که در سطح ملی، خلأ و کمبود آن کاملاً احساس حس می‌شود. اگر نگاهمان این است که در مجموعه مسائل انقلاب اسلامی در سطح جهان مسئله فلسطین اولین مسئله جهان اسلام باید تلقی شود و می‌تواند در سطح عمومی حرکت ایجاد کند. این یک مسئله فطری‌ست که وقتی انسان‌ها می‌بینند به هم‌نوع آنها بدون درنظرگرفتن دین و مذهب و نژاد و زبان آنها ظلم آشکار می‌شود فقط کافی‌ست این ظلم را به مردم بدون شائبه و آرایش‌هایی که مردم را دچار شبهه کند عرضه کنیم تا فطرت پاک مردم نسبت به این قضیه جریحه‌دار شود و می‌توانیم از این طریق آنها را وارد مسائل انقلاب اسلامی کنیم و وارد این امر مقدس شوند تا یک حرکت عمومی و فرج و گشایش در امت اسلامی رقم بخورد. در طول یک سال گذشته طوفان الاقصی توانسته خیلی از ظرفیت‌های جهان اسلام و مستضعفین جهان را که حتی به‌طورجدی اسلام و معارف اسلام آن هم به گوش آنها نرسیده بود را فعال و آنها را در عرصه کشاند.

این تجربه متعلق به طرح «مرکز مشاوره امام رضا (ع)» با 2 تجربه ثبت‌شده می‌باشد.

مجری طرح:

تصویر محمدهادی حبوباتی

محمدهادی حبوباتی

https://mtedad.org/?p=8030
0

تجربه‌های مشابه:

راوی: خانم رباب دقاقله نام مجموعه: هیئت حضرت زینب کبری سلام‌الله استان:....

راوی: خانم بتول حسینی‌نژاد نام مجموعه: فعالیت در حوزه علمیه فاطمیه شهرستان....

راوی: آقای جواد پوردکان نام مجموعه: شبکه بهداشت استان: هرمزگان (جاسک) بیوگرافی:....

راوی: خانم نسرین احمدزاده نام مجموعه: کانون فرهنگی تبلیغی انصار الزینب (س)....

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

No products in the cart.

Return To Shop
ورود به سایت