ما کمک می‌خواهیم!

راوی: آقای محمد مهدی درخشانی

نام مجموعه: مسجد الحسین

استان: خراسان جنوبی (بیرجند)

بیوگرافی:

سن: 43 سال، شغل: طلبه، تحصیلات: سطح سه، فوق لیسانس روانشناسی تربیتی

 کادر اصلی:

۴۰ نفر

شروع فعالیت:

سال 1393

فعالیت‌ها و موفقیت‌ها:

مسجد الحسین شامل مجموعه‌ی‌ هیئت، پایگاه، کانون و… است که همگی متعلق به مسجد بوده و با محوریت هیئت ‌امنا و امام جماعت، فعالیت‌های گسترده‌ای دارند. این مجموعه دارای کارگروه‌های گسترده‌ای اعم از کارگروه خانواده، کارگروه قرآن و اهل‌بیت:، کارگروه اقتصادی مقاومتی، کارگروه اخلاق، تربیت و معنویت می‌باشد که هرکدام از آنها در راستای کارها، اهداف و چشم‌انداز خود، فعالیت می‌کنند؛ به عنوان مثال کارگروه قرآن و اهل بیت:هر هفته شب‌های یکشنبه برنامه تلاوت مجلسی قرآن، ترتیل و تفسیر قرآن را دارند؛ کارگروه اهل بیت: شب‌های دوشنبه برنامه قرائت حدیث شریف کسا و سخنرانی اخلاقی را برگزار می‌کنند؛ علاوه بر آن برای کادر و مجموعه مسجد، مخصوصاً فعالین مسجد، مباحث تربیتی را مرور می‌نمایند. شب‌های سه‌شنبه برنامه نهج البلاغه خوانی و تفسیر نهج البلاغه برقرار است، شب‌های چهارشنبه مباحث کارگروه اخلاق خانواده است که پیرامون همه موضوعات خانواده، تربیت کودک، انتخاب همسر و… مباحثی مطرح می‌گردد، که این قبیل مباحث حدود 7 الی 8 سال که پای ثابت مباحث مطرح شده در مسجد است. سایر فعالیت‌ها هم به همین صورت است و به غیر از ایام ماه محرم و صفر و ماه مبارک رمضان در بقیه سال همه برنامه‌ها طبق روال همیشگی با اساتید محترم و با موضوعات خاصی که دارند، برگزار می‌شوند. بحث دیگر نیز بیان مسائل سیاسی و به روز است که از سخنرانان مربوطه دعوت می‌گردد و الحمدالله در آن موضوعی که مطرح می‌کنند مخاطب خاص خودشان را دارند.

این کارگروه‌ها نیز خودشان اعضا و جلساتی دارند که پتانسیل‌های موجود را بررسی و برای آن برنامه‌ریزی می‌نمایند. ما یک کارگروه داریم به عنوان جذب مسجد، که کار آن فقط شیوه‌های جذب جوانان و اقشار مختلف به مسجد است؛ الحمدالله آنها هم خیلی موفق هستند. این تیم‌ها در دو مرحله، دو نامه از طرف یا از زبان مسجد به اهالی محل نوشتند که مثلا هیئت امنا این نامه را از زبان مسجد به اهالی محل هدیه داده‌اند و این کار خیلی خوبی بود و یکی از تجربه‌های تقریباً خوب مسجد ما بود که این کار را انجام دادیم. اتفاقاً در ایام کرونا که این جلسات غیر حضوری بود ما اطعام غدیر و اطعام محرم و صفر را توسط بچه‌های مسجد درب خانه اهالی محل بردیم که این کار هم تجربه خیلی خوبی شد. در نهایت به واسطه این دو اقدامی که صورت گرفت کارگروه جذب ما اعضای جدیدی را به مسجد آورد. پیشنهاد من به دوستان فرهنگی مساجد سطح کشور و استان، انجام این مدل کارها برای جذب مخاطب است؛ زیرا ما معمولاً نذری و غذای تبرکی را در مساجد تقسیم می‌کنیم و اینکه خود اعضای مسجد غذا را درب خانه مومنین ببرند کمتر اتفاق می‌افتد. ما 1300 خانه و 300 الی400 مغازه تجاری داریم و زمانی که این کار را از طرف مسجد انجام دادیم، خیلی به دل افراد نشست؛ هم در جذب کمک‌های آتی تاثیر مثبت و خوبی داشت و هم ارتباط آنها با مسجد خوب شد. البته کانون فرهنگی ما برنامه‌های مختلف دیگری نیز دارد. دسترسی به محصولات فرهنگی، لوازم‌التحریر ایرانی و کالاهای ایرانی و از همه مهم‌تر اقلام فرهنگی که خانواده‌های مومن نیاز دارند، را آسان کردیم؛ این نیز یکی از جاذبه‌های مسجد است که به واسطه خرید، افراد جذب مسجد می‌شوند و می‌تواند الگوی بسیار خوبی باشد. یکی دیگر از برنامه‌های موفق برگزاری بازارچه توسط کارگروه اقتصاد مقاومتی بود که با برگزاری این بازارچه ماهانه فرصتی را فراهم می‌آورند تا مومنین بتوانند از کالاهای تولیدی خانوادگی و خانگی دوستان مسجدی به نحو احسن استفاده نمایند.

پیشنهاد‌ها:

  • یکی از آفات ما بچه‌های مذهبی این است که وقتی یک کاری را شروع می‌کنیم و می‌خواهیم آن را ادامه دهیم، در مسیر جذابیت ایجاد نمی‌کنیم و طرح نو نمی‌آوریم. این گونه می‌شود که بعد از دو یا سه برنامه‌ای که جلو می‌رویم، خسته شده و شاید دیگر انجام ندهیم. به عبارتی هر برنامه‌ای که هست باید پشت آن برنامه‌های جذاب دیگری نیز وجود داشته باشد.
  • مهم‌ترین نکته کار فرهنگی این است که زمانبر است و زود بازده نیست، بنابراین در این مسیر نباید خسته شد.

نکته:

مسجد باید اقتضائات محله خود را ببیند و محله محور باشد در این صورت است که موفق خواهد بود، همان‌طور که در زمان پیامبر مسجد، محور و کانون بوده است. اگر ما به آن نگاه برگردیم، قطعاً مسجد این توان را دارد تا تمام نیازهای جامعه ما را برآورده کند.

این تجربه متعلق به طرح «مرکز مشاوره امام رضا (ع)» با 2 تجربه ثبت‌شده می‌باشد.

مجری طرح:

تصویر محمد مهدی درخشانی

محمد مهدی درخشانی

https://mtedad.org/?p=7791

تجربه‌های مشابه:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

No products in the cart.

Return To Shop
ورود به سایت