راوی: خانم منصوره معصومی
نام مجموعه: بیتالنور
استان: کرج (البرز)
سن: متولد 1360، شغل: مدرس دانشگاه، تحصیلات: دکترا الهیات
کادر اصلی:
حدود ۵۵ نفر
شروع فعالیت:
به طور رسمی 1384
فعالیتها:
بنده 30 سال تجربه کار فرهنگی و تربیتی دارم. در آستانه پذیرفته شدن به صورت رسمی در آموزش و پرورش، از آنجا خارج شدم، زیرا میخواستم مسیر تربیتی که خیلی برایم مقدس بود را به صورت عملیاتی ادامه دهم. از همان دوران جوانی به دنبال آن بودم که دختران و بانوان جوان را در مسیر اسلام، با دین حقیقی و اسلام ناب محمدی آشنا کنم. در این زمینه تلاش کردم که دین را با روشهای نوین و ارائه پکیج کاملی از برنامه دار بودن دین برای همه امور زندگی، به دختران و بانوان آموزش دهم.
در همان ابتدا با یک گروهی از شاگردان را جمع شدیم و به سیاق این آیه از قرآن که میفرماید:«با مالتان و نفستان جهاد کنید» پول جمع کردیم و یک مجموعهای را خریداری کردیم که به اسم دین باشد و کارهای تربیتی در آنجا انجام شود.
پس از مدتی که کلاسهای مختلف اخلاق و تفسیر قرآن را داشتیم، کلاسهای هنری و ورزشی برای دختران را گذاشتیم و سعی کردیم همه ابعاد را برای مجموعه در نظر گرفته و برای بچهها برنامه داشته باشیم. همچنین اردوهای آموزشی، تربیتی و زیارتی را داشتیم. سپس تصمیم گرفتیم که مدرسهای را تأسیس کنیم تا بچهها ساعات بیشتری را در کنار ما باشند. بنابراین مدرسه را دایر کردیم که بچههای خانوادههای مذهبی که کمتر آسیبدیده بودند را کنار هم جمع کنیم تا به مدرسه عمومی نروند که بخواهند آسیبهای بیشتری ببینند. در حال حاضر 11 سال است که از تأسیس مدرسه میگذرد و متوجه شدهایم که باید به سمت قشر خاکستری نیز برویم و آنها را هم جذب کنیم.
هیئت دخترانه بنات الحیدر را تاسیس کردیم که الحمدالله در کشور هم خیلی به چشم آمد، برنامههای مختلفی برگزار کردیم و شعبات مختلفی زدیم. از جمله اتفاقات خوب و تغییراتی که بچهها در هیئت میکردند، بچههای قشر خاکستری حتی متمایل به سیاه بودند که کشف حجاب کرده بودند و به هیئت میآمدند و ما همه را راه میدادیم؛ الحمدلله با حضورشان در هیئت تغییرات خوبی داشتند. هیئت بزرگتر شد و بچههایی که به هیئت جذب شدند الان خادم هستند. هیئت دخترانه است و همه فعالیتهای آن با خود بچهها است. حتی هر هفته میلیونی هزینه میکنیم تا بهترین دکور را برای مراسم بزنیم و تولید محتوای خوب و جذابی برای آنها داشته باشیم، کار رسانهایش را هم قوی کردهایم. این مسئله باعث شد که 16 الی 17 شهر دیگر به ما پیام دادهاند و درخواست دارند که شعبه ما باشند. پنج سال است که مانند همین مجموعهای که در کرج داریم را در شهرهایی مثل یزد، گرگان، تنکابن، مشهد، شیراز، اهواز و کرمان هم داریم.
بچهها را در بحث عکاسی و فیلمبرداری قوی کردیم و چندین سرود ساختیم. همیشه تلاش کردهایم در مسائل روز کنشگر باشند و عکسالعمل نشان دهند.
موانع:
ما بیشترین مسئلهای که داشتیم با خودیهایی بود که شبیه به خودمان بودند و بیشترین درد را از حسادتها خوردیم.
در سالهای اول که سکه ارزانتر بود در ماه مبارک رمضان برنامه سی شب مهمان خدا و سی و سه مهمان ما را داشتیم. در ماه مبارک هر شب یک ساعت بعد از اذان برای 110 نفر از دختران که میآمدند، احکام، سرود، قصههای قرآنی و امام زمانی داشتیم و این جُنگ را برگزار کرده و در انتها جایزه میدادیم. الان این طرح بالغ بر ۱۵ سال است که در حال انجام است و هنوز بچهها میآیند.
طرح دیگری که داشتیم برای اینکه دختران با گرایشات نامعقول و… در دستههای عزاداری نروند، 5 الی6 سال یک خیمه به نام خیمه اباعبدالله زدیم و برای ۳۱۳ نفر از این دختران سه روز برنامههای قشنگ عزاداری و… برگزار میکنیم.
با اینکه اینها طرحهای بسیار خوبی بودند اما مسئولین شهری مخالفت کردند و مانع از برگزاری آنها شدند.