الگونگاری پنجم؛ خانم پریوش سیدخانی

رایگان

مکتب تربیتی حاج‌قاسم

نوع فعالیت: تربیتی

کار ما  این است: شناسایی و تربیت مربی‌ها برای کار در مدارس و خوابگاه‌های دانشجویی با الگوهای جدید.

فعالیت‌مان را از اینجا شروع کردیم که افرادی را که توانمند هستند و خودشان زمینه‌اش را دارند، شناسایی کردیم و برایشان کارگاه‌های تربیتی گذاشته‌ایم و اساتیدی را از استان‌های دیگر دعوت کردیم تا به  این‌ افراد به شکل تخصصی آموزش بدهند و سعی کرده‌ایم آموزش‌هایشان به‌روز و متناسب با نسل جدید باشد و نه آموزش‌هایی با روش‌های قدیمی که قبلا‌ً استفاده می‌شده. نیروها را به خوابگاه‌های دانشگاه‌های استان و مدارس اعزام کردیم و بچه‌ها خیلی استقبال کردند و مربی‌ها توانستند با بچه‌ها ارتباط بگیرند به‌طوری‌که اگر اشتباه نکنم سیصد نفر از بچه‌های دانشگاه‌ها و مدارس متحول شدند و حتی چادری شدند. کار  مجموعة ما تأثیرگذار بود و بچه‌ها ارتباط گرفتند و خود بچه‌های تحول‌یافته، شده‌اند جزوی از مجموعه و دارند پابه‌پای ما فعالیت می‌کنند.

مربی‌های ما فقط خانم هستند و حدود ۷-۸ مربی داریم و فعالیت‌مان برای استان ایلام است. برای ورود به دانشگاه و مدارس با مسئولین و نهادهای دانشگاه‌ها و مسئولین آموزش‌وپرورش صحبت کردیم. عملکرد مجموعة ما را بررسی کردند و تأیید کردند و اجازه دادند که هفته‌ای یکبار و اگر فرصت باشد هفته‌ای دو بار شب‌ها مربی‌ها در خوابگاه‌ها حضور پیدا کنند و روز هم در مدارس. کار بچه‌ها به این صورت است که برای اولین‌بار به‌عنوان مربی وارد مجموعه نمی‌شوند با بچه‌ها ارتباط دوستانه می‌گیرند و گاهی بیرون می‌روند گاهی با هم به سینما می‌روند و سعی می‌کنند آن ارتباط دوستانه شکل بگیرد و در این قالب شروع می‌کند کلاس‌ها ‌و آموزش‌ها را در اختیار بچه‌ها قرار می‌دهند و همین باعث شده که بچه‌ها استقبال خیلی زیادی داشته باشند. یک‌بار به دلیل مشکلی که برای یکی از مربی‌ها پیش‌آمده بود حدوداً یک ماه برنامه‌مان در دانشگاه ایلام کنسل شد خود دانشجوها رفته بودند با رئیس دانشگاه صحبت کردند و درخواست دادند که ما می‌خواهیم با مجموعه در ارتباط باشیم و لطفاً دعوتشان کنید و رئیس دانشگاه با ما صحبت کردند و دوباره برنا‌مه ازسرگرفته شد. مربی‌های ما عمدتاً  از بچه‌های دهه هفتاد و هشتاد هستند و اختلاف سنی زیادی ندارند.

مجموعه ما نقش فعالی در اغتشاشات اخیر داشت، ما ورود می‌کردیم با بچه‌ها صحبت می‌کردیم و شبهاتشان را برطرف  می‌کردیم.

یک پوستر نصب کردیم در دانشگاه و یک کارگاه برگزار کردیم و ‌گفتیم اگر کسی در این زمینه شبهه‌ای دارد حتماً در کارگاه حضور پیدا کند، با هر سلیقه‌ای و طرز تفکری در این کارگاه شرکت کردند. افراد کم حجاب و بد‌حجاب حضور پیدا می‌کردند و ما کاملاً برایشان شفاف‌سازی می‌کردیم. در نهایت خودشان از مخالفان اغتشاشات می‌شدند با اینکه در ابتدا از اعضا بودند. رمز موفقیت مربی‌های ما به‌روز بودن است، بچه‌ها نیازهای این نسل را شناسایی کردند که برای این‌ نسل چه چیزی مهم است در قالب این نیازها توانستند ارتبا‌ط‌ خیلی صمیمی با بچه‌ها داشته باشند، بین شاگردان ما خانم‌های خیلی بدحجاب بودند و الآن خودشان از دوستان صمیمی ما شدند و روی بقیه هم کار می‌کنند. بچه‌های بدحجاب در مقابل ما خیلی جبهه داشتند؛ چون قبل از ما خیلی سفت‌و‌سخت با آنها برخورد می‌کردند و مدام تذکر می‌دادند، بچه‌ها از این رفتارها زده شده بودند. اما ارتباط بچه‌ها را که دیده بودند نه‌تنها توانسته بودند با مربی‌های ما دوست بشوند؛ بلکه خودشان تغییر کردند و چادری شدند و از اعضای شبکه ما هستند و به‌صورت شبکه‌ای دارند روی بقیه کار می‌کنند.

ما برای تربیت مربی‌های جدید از بین همین بچه‌ها عضوگیری می‌کنیم.

 از آن‌هایی که مصاحبه شده‌اند عضو جدید می‌پذیریم. خیلی از مربی‌های ما خودشان تحول‌یافته هستند و تغییر کرده‌اند و مربی شدند.

این برنامه‌ها را به‌صورت مستمر پیگیری می‌کنیم و در کنارش توانستیم اولین هیئت دخترانه استان ایلام را بزنیم. چون استان ایلام هیئت دخترانه نداشت و توانستیم از همین اعضا کمک بگیریم و هیئت خودمان را  بزنیم که یکی از بزرگ‌ترین هیئت‌های استان است و برنا‌مه‌های بزرگی هم در سطح شهر برگزار می‌کند.

مطالعه بیشتر

قالب

متن

نوع مخاطب

آقایان, بانوان, بزرگسال, نوجوان

استان

سطح فعالیت

حلقه میانی, کنشگر

موضوع

تربیت, کارآفرین

اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “الگونگاری پنجم؛ خانم پریوش سیدخانی”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاهها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

مرتبط