الگوی بیست و سوم؛ مهدی‌زاده از فارس

رایگان

کانون رشد و پرورش نیروهای نوجوان

فعالیت: هیئت الغدیر

از فعالیت در هیئت صاحب‌الزمان (عج) شروع کردیم و بعد هم رفتیم سراغ هیئت الغدیر. تقریباً می‌شود گفت ۸ سال است که شروع به فعالیت کردیم.

باتوجه‌به منطقه‌ای که مدنظر داشتم برنامۀ اولیۀ ما در بحث معیشتی بود؛ اما رفته‌رفته باتوجه‌به اینکه شبکه انسانی ما بهتر شد و بهبود پیدا کرد در حوزه‌های اشتغال، دانش‌آموزی، تربیت و آموزش و در حوزۀ فرهنگی و برگزاری مراسمات مذهبی و در حوزه‌های آسیب‌های اجتماعی هم کار کردیم، البته طرح‌هایی شکست‌خورده هم کم نداشتیم.

اشتغال

کارگاه خیاطی، کارگاه روغن‌گیری گیاهان، کارگاه تولید نبات، و یک کارگاه برای مونتاژ جاروبرقی و کارگاه پرورش مرغ و طیور را راه‌اندازی کردیم و اما تنها کارگاهی که هنوز سرپا است و به فعالیتش ادامه می‌دهد کارگاه خیاطی است و تقریباً دوازده نفر مشغول هستند و ده نفر هم به‌صورت خانگی فعالیت می‌کنند.

آموزش اشتغال در حوزه‌های مشاغل خانگی داشتیم و قراردادی با فنی و حرفه‌‌ای و چند مجموعه دیگر بستیم و تقریباً ۳۰۰ تا ۳۲۰ نفر را آموزش دادیم.

آموزش

در مورد آموزش هم بحث کیفیت آموزش مد نظرمان بود و هم کمیت.

در حال حاضر یک مجموعه کیفیتی داریم که ۲۲-۲۳ نفر در آن مشغول هستند؛ اما در بحث کمیت، چون شش مسجد داریم سعی کردیم به پایگاه مقاومت یک برنامه بدهیم و آن‌ها اجرا کنند، مثلاً به مناسبت عید غدیر، ایام محرم، و برای کودک و نوجوان برنامه می‌دهیم و پایگاه اجرا می‌کند؛ اما پشتیبانی، حمایت مالی و جوایزش با ما است.

چند نفر از آدم‌های باتجربة تربیتی و دلسوز را آورده‌ایم پای‌کار و خانواده‌هایی را انتخاب کردیم که حداقل شاخص‌های ما را داشته باشند، یعنی ما از این‌طرف برنامه نریزیم و خانواده از آن طرف کلاً مخالف باشد. خانواده‌هایی را انتخاب کردیم که موافق برنامه‌های ما باشند و مادر و پدر هم در خانه حمایت کنند. تقریباً بیست سی نفر هستند ریزش دارد و کم‌وزیاد می‌شود.

کادرسازی

ما نسل سازی می‌گوییم، این بچه‌ها نسل آینده هستند و یکی از همین بچه‌هایی که داریم در موردش صحبت می‌کنیم از دوازده‌سالگی آمده و الان ۲۳ سالش است و در مجموعه مسئولیت قبول کرده است.

محرومیت‌زدایی

در حوزه محرومیت‌زدایی و عمرانی خیلی تلاش کردیم بحث تعمیر و بازسازی منازل محرومین را داشتیم و پروژه‌هایی با کمیته امداد و سپاه کار کردیم. سال ۹۷ یا ۹۸ چند خانه را با کمک کمیته امداد تعمیر اساسی کردیم؛ یعنی سرویس بهداشتی، حمام و آشپزخانه را مجدد ساختیم و تأسیسات برقش را انجام دادیم. ساخت خانه را به‌صورت صفر تا صد هم داشتیم که مستنداتش موجود است. البته ما الان سه سال است که در شهرستان‌های استان فارس مثل فراشبند و خونج و بوانات کار می‌کنیم. شبکه‌سازی قوی را انجام می‌دهیم و همه را حول یک محور می‌چرخانیم.

برنامه‌های فرهنگی و مذهبی

در هیئت صاحب‌الزمان برنامه‌های دیگر در حوزه بحث فرهنگی و مذهبی داریم و سعی کردیم کار تبلیغی برگزار کنیم و حفظ شعائر کنیم.

ظرفیت نیروی انسانی

فکر می‌کنم تنها مجموعه‌ای هستیم که بیشترین نیروی انسانی پای‌کار را داریم. بحث این است که ظرفیت بلوار اتحاد، ظرفیت بالقوه‌ای است و توانستیم به بالفعل تبدیلش کنیم؛ یعنی بالای هفتاد نفر داریم. در حوزه آسیب‌های اجتماعی در بحث ترک اعتیاد کار کردیم که موفق نبود و خیلی هزینه‌هایمان دور ریخته شد. بعدش آمدیم و بررسی کردیم دیدیم که این‌قدر هزینه کردیم خروجی مدنظر ما نبوده و اصلاح کردیم و الان روند بهتری را پیش می‌بریم و در حوزه ازدواج کار می‌کنیم.

 

آموزش

در بحث آموزش تحصیلی بچه‌ها در دوره کرونا تلاش زیادی کردیم. شش مدرسه در منطقه داریم که شش تا دو شیفت می‌شود چهارده تا مدرسه؛ ساختاری هفت تا است ولی می‌شود ۱۴ شیفت که این چهارده تا مدیر پای‌کار بودند و با ما همکاری دارند و خودشان عضو گروه شدند و برنامه‌ها را جلو می‌برند با محوریت خودشان.

ما مدیرهای دو مدرسه را لیدر گذاشتیم، خانم حسن‌بیگی و شبانی که بازخورد خوبی داشتند که مهره اصلی این مدارس هستند در حوزه کمک‌درسی آموزش داشتیم برای بچه‌هایی که در مقطع ابتدایی و متوسطه اول که این منطقه هستند، بتوانیم کمک‌درسی پوشش بدهیم، بخصوص دانش‌آموزانی که نمی‌توانند کلاس تقویتی بروند و اولویت با آن‌ها بود که بچه‌ها از لحاظ تحصیلی آسیب نبینند و این هم یک نوع آسیب اجتماعی بود که بعداً تبدیل به معضل اجتماعی نشود و وقت بچه‌ها را پر کنیم.

در بحث فرهنگی ما چند مجموعه مختلف داریم. برنامه همایش قرآنی ویژه دانش‌آموزان برگزار کردیم که بیست حافظ قرآنی در بلوار اتحاد پیدا کردیم. بلوار اتحادی که در آن خبرهای زیادی از تنوع جرم و آسیب‌ها به گوش می‌رسید، بیست حافظ و بیست و خورده‌ای هم حافظ چند جز بودند. این همایش که برگزار شد دیدیم که در حوزه نوجوان‌ها خیلی استقبال خوبی شد و در برنامۀ فرهنگی هم از نوجوان‌ها استفاده می‌کنیم و الان هیئت قدیم که بزرگسال بود شده هیئت نوجوانان و پایگاهی برای آنها. در حوزه‌های سرود و برنامه‌های مذهبی فعالیت انجام می‌دهیم. یک طرحی هم برای نوجوان‌ها داشتیم طرح نوجوان کارآفرین، که دوره تأسیسات را برایشان برگزار کردیم و فکرمی کنم طرح آموزش کامپیوتر را ادامه بدهیم.

رسانه

ما در رسانه خیلی ضعیف بودیم، اول اینکه هزینه برای رسانه نداشتیم و خیرینی که در کنارمان بودند؛ مثلاً یک میلیارد می‌دادند؛ ولی می‌گفتند بروید مسجد بسازید. خودمان دنبال این بودیم که یک تیم رسانه‌ای قوی داشته باشیم؛ ولی هیچ‌وقت نتوانستیم به آن برسیم و این‌قدر بچه‌ها خودشان درگیر بودند نتوانستند در حوزه رسانه وقت بگذارند؛ یعنی فیلم فعالیت‌ها موجود هست؛ ولی بارگزاری نشده است.

مطالعه بیشتر

قالب

متن

نوع مخاطب

آقایان, بانوان, بزرگسال, نوجوان

سطح فعالیت

حلقه میانی, کنشگر

موضوع

تربیت, قرآن, کارآفرین, هیأت

اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “الگوی بیست و سوم؛ مهدی‌زاده از فارس”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاهها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.