راوی: آقای حسین موسوی
نام مجموعه: هیئت یا مهدی
استان: تهران (اسلامشهر)
بیوگرافی:
بنده روضهخوان آستان اهل بیت علیهم السلام، متولد سال 1361 و دارای تحصیلات حوزوی سطح سه هستم.
کادر اصلی:
مجموعه ما دارای 60 نفر کادر اصلی است.
شروع فعالیت:
فعالیت خود را از سال 1380آغاز کردیم.
فعالیتها:
هیئت یا مهدی واوان سال ۱۳۸۰ در قالب یک جلسه خانگی با چهار نفر بدون سیستم صوتی کلید خورد و کمکم مورد استقبال مردم منطقه قرار گرفت. تا روزی که دیدیم دیگر جلسات خانگی پاسخگوی حجم استقبال مردم نیست و مجبور شدیم برای برنامهها از ظرفیت مسجد استفاده کنیم و به سمت مساجد منطقه رفتیم. از طرفی در منطقه ما مسجد کم بود و از آنطرف هم هیئت میخواست برنامههای فرا مراسمی داشته باشد و فقط به برگزاری مراسمات بسنده نکند؛ بنابراین به این فکر افتادیم که ما نیاز به تاسیس یک پایگاه داریم. بنا شد این پایگاه در قالب یک مسجد باشد، مسجدی که باعث شود هیئت ما هم مسجدمحور شود، که حضور در مسجد در معرض تابش نور قرار گرفتن است و خودش آثار تربیتی دارد. لذا از اتفاقات خوبی که در هیئت یا مهدی افتاد این بود که با همت و غیرتی که بچههای هیئت داشتند، مشکل جای هیئت را توانستند حل نمایند. کلنگ مسجد موسی بن جعفر علیه السلام زده شد و در واقع مسجد ساخته شد. اکنون پایگاه فعالیتهای هیئت یا مهدی مسجدی است که نه با اعتبارات حاکمیتی بلکه با همت بچهها و کاملاً مردمی ساخته شده است و خیلی خوب به فعالیتهایش ادامه میدهد.
این هیئت که مسجد محور است یک مزیت دیگر هم دارد و آن مزیت این است که تمام کادر مجموعه بچههایی هستند که همین جا حوزه اندیشه اسلامی پیدا کردند و در همین جا تربیت شده و هویت پیدا کردهاند. ما معتقدیم هیئت و مسجد کارخانه انسانسازی هستند، این دومین مزیت است.
هیئت یا مهدی هرجایی که احساس کند در نظام توحیدی ایران خلائی است و مسئلهای وجود دارد بر خودش فرض میداند که ورود کند، لذا هیئت در حوزههای مختلف ورود پیدا کرده و برخی از ورودهای هیئت یا مهدی منجر به جریانسازی شده است.
یکی از فعالیتهای هیئت در حوزه محیط زیست است، لذا قبل از اینکه بنیاد علوی و مجموعههای دیگر بیایند و در بخش درختکاری فعال شوند، هیئت یا مهدی بحث نهال قرآنی زیتون را در دستور کار خود قرار داد و در سال 98 چند اصله درخت زیتون را غرس کرد که همچنان نیز این کار ادامه دارد. این درختها توسط هیئت تهیه شده و بقیه کار به عهده خود مردم است؛ آن را از ما میگیرند و آموزش میبینند و میکارند و در ادامه راه هم در هرس کردن و کود دادن اعلام میکنیم میآیند و تحویل میگیرند.
به غیر از بحث درختکاری متمرکز نهال زیتون، برنامههای بعدی را هم پیشبینی کردیم؛ یعنی فقط نمیخواهیم درخت کاشته شود بلکه چند هدف را با هم دنبال میکنیم. بحث دیگر جمعآوری پسماندهای قابل بازیافت است که شروع این کار با هیئت یا مهدی بود. الان نزدیک به پنج الی شش سال است که این کار را شروع کردیم و استانهای دیگر مانند سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، گرگان و گلستان و… در این موضوع ورود کردهاند. هیئت ما این معنا را به هیئات القا کرده است که هیئت باید با محیطزیست نسبت برقرار کند.
موضوع دیگر اقتصاد است، که از سال ۹۰ فعالیتهای اقتصادی ما آغاز شد و هیئت به این رسید که در جنگ اقتصادی نمیتوان دشمن و جنگ امروز را نشناخت. به همین جهت با چای هیئت شروع کردیم که سال 90 در ورودی هیئت یک غرفه زدیم و گفتیم در این هیئت فقط چای ایرانی مصرف میشود. مردم آمدند هم چای ایرانی میخوردند، هم چایهای ایرانی را بستهبندی کرده بودیم و میفروختیم. این کار تا به الان ادامه پیدا کرده است و بیش از بیست اقدام در حوزه اقتصاد انجام دادهایم.
یکی دیگر از کارهای اقتصادی دیگر ما تأسیس مسجد بازار است که در حاشیه مسجد بیش از ۱۰۰ نفر از بانوانی که تولیدات خانگی داشتند، یکشنبهها ساعت ۹ تا ۱۲ میآیند و محصولاتشان را عرضه میکنند که این کار فوقالعاده جواب داده است. امسال که سال جهش تولید با مشارکت مردم بود، این کار مورد استقبال هم بانوان تولیدکننده و هم مردم که میتوانند مستقیم از تولیدکننده خرید کنند، قرار گرفته است. این کار هم باعث انسجام اجتماعی شد و هم با تولیدکنندههای که شل حجاب بودند، رابطه خوبی برقرار شد. ضمن اینکه در کمک به تولید و معیشت مردم، مسجد و هیئت نقشآفرینی کرده و خیلی موثر بوده است. یک روضه زنانه هم در کنار این راه انداختهایم که خانمها بعد از روضه میروند و خرید میکنند. یک چایخانه راه انداختهایم که در آنجا نان پخته و به دست تولیدکنندههای خانم میدهیم و انگیزه گرفتهاند.
همچنین در قالب یک تعاونی، حدود یک سال است که واحد تولیدی پرورش مرغ بومی محلی تخمگذار را راهاندازی کردهایم. فروشگاه خانه مهر را داریم که کالای ایرانی آوردیم و در دسترس مردم قرار دادیم، زیرا یکی از موانع پیش روی تولید این است که کالای ایرانی در دسترس نیست.
در حوزه فرهنگ مطالعه و کتابخوانی، هیئت یا مهدی هر سال یک کتاب با موضوع مهم و اولویتدار روانه بازار کرده و پویش ملی با محوریت همین کتابها برگزار میکند و جایزههای خوب میگذارد تا مردم ترغیب شوند این کتابها را بخوانند. مثلاً سال ۹۹ ما پویش کتاب را با محوریت مثبت 3 برگزار کردیم، این کتاب سخنرانیهایی است که در این هیئت انجام شده بود و تبدیل به کتاب شد و بعد پویش اجرا شد. جایزه پویش یک آپارتمان در استان تهران و صد کارت هدیه یک میلیون تومانی بود. از حاشیه سود فروش کتاب ما موفق شدیم به همه تعهداتمان عمل کنیم و جایزه ویژهای هم به یک جوان دانشجوی کاشمری اهدا شد.
قبل از آن کتاب نشاط در خانواده بود که در سال 96 دومین کتاب پرفروش ایران شد، کتاب مثبت ۳ سال ۹۹ دومین کتاب پرفروش ایران شد. این برنامه ما است و در حال حاضر هم دو کتاب در دست تدوین داریم. به طور کلی در حوزه برگزاری پویشهای ملی کتابخوانی هیئت به یه فناوری و الگویی رسیده است که کارهای بزرگی انجام میدهد.
آخرین پویش ما میلاد امیرالمومنین(ع) بود که جایزه ویژه آن یک سرویس طلا و دیگر جوایز یخچال، تلویزیون، ماشین لباسشویی و … بود که با محوریت کتاب مثبت 3 برگزار شده بود.
در حوزه ورزش هیئت، باشگاه شهید ابراهیم هادی را تأسیس کرد که در برنامهای که سازمان تبلیغات برگزار میکند در رشته هیئت و ورزش، هیئت برگزیده شده و درخت زرین گرفت. با پیگیری هیئت، زمین چمنی توسط شهرداری در کنار مسجد ساخته شد که اکنون مجموعه فوتبال شهید رضا پناهی در آنجا تأسیس شده و بچهها از این زمین استفاده میکنند.
تجربهها:
ما ۲۳ سال سختیها و رنجهای زیادی را دیدهایم، اما رمز موفقیت هیئت استقامت بوده است. اتکای ما اباعبدالله الحسین(ع) و اهل بیت علیهم السلام هستند. ما به این باور رسیدهایم که هیئت به عنوان یک نهاد اجتماعی قدرت زیادی دارد و میتواند کارهای بزرگی انجام دهد.