خلاصه شرح فعالیت: در ایام کرونا، با جمعی از خانمهای مسجدی، کتابهایی که خودشان مطالعه کرده بودند را درب خانه همسایهها میبردند. هرکسی مسئول کوچه خودش بود. فرمهایی داشتند که به این بهانه نیازمندان را شناسایی میکردند. در شناساییها هفت کارآفرین را پیدا و به آنها اعلام میکنند، حاضریم محصولاتتان را برای شما بفروشیم. فروش بدون نیاز به سرمایه آغاز و محصولات غذایی خانگی تولید و به فروش میرسد. درحالحاضر، انبار، فروشگاه، مکان بستهبندی محصولات و کارگاههای مختلف تولیدی موادغذایی، سوغات، خیاطی و… راهاندازی شدهاند.
خانم کاظمی میگوید ما بهدنبال ایجاد چرخه کاملی از تولید تا فروش بهصورت محلهمحور بودیم که به آن دست یافتهایم. در این مرکز نیازمندان وارد چرخه کار شده و بعدازمدتی به کارآفرین و خیر تبدیل میشوند.
درکنار مسئله اقتصادی، کتابخوانی را نیز خیلی جدی دنبال میکنند. کادر و اعضای مرکز، کتاب میخوانند و کتابها را در محلات توزیع میکنند. برای کارآفرینان نیز کتابخوانی الزامی است. کتابهای صوتی در حوزه سبکزندگی و مسائل دینی و سیاسی توسط این افراد گوش داده میشود.
درحالحاضر با سایر روستاها و شهرستانهای استان، ارتباطگیری شده و محصولات آنها برای توزیع در سطح خیریهها و مساجد کرمان، آورده میشود و به فروش میرسد. اسم این طرح را شبکه اقتصادی مساجد گذاشتهایم که توضیحات مفصلی دارد. تمرکز در این طرح بر تولیدات ارزان و نیازهای اولیه است. بهصورتی که با هزینه پایین، کالاهایی که مردم دائم به آن نیاز دارند، تولید و تامین شود. مازاد تولید نیز به صورت بستههای کالایی به نیازمندان داده میشود.
شعباتی در قم، مشهد و شیراز نیز آورده شده که با آنها تهاتر میشود.
در پک سوغاتی نیز، کالاهای تزیینی و صنایع دستی و خوراکیهایی مثل قاووت را گنجاندهایم که برای زائرین حاج قاسم یا پک هدیه مراکز و ادارات دولتی، تهیه شده است.
دورههای برای صادرات نیز درحال برگزاری است که امیدوارند به صادرات محصولات و توسعه بازار منجر شود.