سید حبیبالله ایمانی، مدیر کانون فرهنگی هنری صاحبالزمان(عج)، اولین مدرسه مسجدمحور استان گیلان را به همت کانون صاحب الزمان در مسجد گلشن و حوزه علمیه در شهرستان لنگرود افتتاح کرده است تا بهعنوان الگویی کامل و جامع از تعلیم و تربیت اسلامی، بستر مناسبی برای تعلیم و تربیت کودکان و نوجوانان ایجاد کند. شایان ذکر است که مدارس مسجدمحور بهمنظور کادرسازی در مسیر تمدن نوین اسلامی و تربیت نیروی تراز اسلامی تأسیس شدهاند. مدرسه صاحب الزمان(عج) سه رویکرد اساسی تربیت، آموزش و مهارت را مدنظر قرار داده و 35 دانش آموز پسر در مقطع ابتدایی اول و دوم در این مدرسه به فراگیری علم و دانش میپردازند.
پیراهنی بهرنگ روشن
ما تنها مدرسه مسجد محور استان گیلان هستیم. مدارس مسجد محور مدارسی هستند که فاصلهی بین مدارس دولتی و غیرانتفاعی را پر کردند. در فضای مسجد، بچهها دروس کلاسیک را میخوانند. ما سه شعار داریم: تربیت، آموزش و مهارت که تربیت را بر آموزش مقدم کردیم. در مورد مهارت مثلاً دوشنبهها بچهها را فقط اردوی علمی میبریم و خیلی برای بچهها جذاب هست. کارگاه فنی هم داریم. تمام کلاسها و نماز جماعت در مسجد برگزار میشود. الحمدلله باتوجه به فضای فرهنگی شمال، بازخورد تربیتی خوبی گرفتیم و اولیا هم بسیار راضی هستند. امسال هم پذیرش ما نسبت به پارسال دوبرابر شده است.
کل کار مدرسه ما، از پارسال شروع شد، یکی از ایدههایی که داشتیم این بود که برای گروههای سرود، زیرمجموعهای تعریف کنیم. به این ترتیب که وقت بگذاریم، باند و سیستمی را تهیه و رجزخوانی راه بیندازیم. میخواستیم کار ساده و مخلصانه از طرف بچهها انجام شود. برای تهیه اشعاری که در رجز خوانی قابل استفاده باشند از یک کانال استفاده کردیم. کانالی در ایتا هست که شعرها و سرودهای انقلابی به روز را به اشتراک میگذارد در بین اشعار، شعرهایی با مضامین رجزخوانی هم هستند. از بین آنها یکی را انتخاب میکنیم. بچهها شعر را یاد میگیرند و از آنجاییکه رجزخوانی نیازی به صدای خوب ندارد حتی لحن و بیان هم آنقدر اهمیت ندارد فقط کافی است فرد حافظه خوب و صدای بلندی داشته باشد که بتواند رجز بخواند. تعدادی از بچهها که این ویژگی را دارند و علاقمند هستند را انتخاب کردیم و شعری را به آنها میدهیم تا حفظ کنند بعد رجز آن را تمرین میکنیم وقتی با رجز مأنوس شدند و آن را یاد گرفتند، آماده اجرا میشوند.
در مسجد، به مناسبتهای مختلف مثل وفاتها، ولادتها، مقاومت غزه ومناسبتهای دیگر گروه رجزخوانی به طور نامنظم در صفهای نماز جماعت مینشینند. یکی در صف اول، یکی چهارم، دیگری دوم و الی آخر وقتی نماز اول تمام میشود بچهها در سه چهار دقیقه فاصله بین دو نماز بدون هیچ اطلاعی، حتی معرفی هم نمیشوند، بلند میشوند و رجز میخوانند. به این ترتیب که یکی بلند میشود و قسمت خودش را اجرا میکند و مینشیند سپس آن یکی تحویل میگیرد، ادامه میدهد و به بعدی میدهد. به این شکل فضای مسجد با شعرهایی که موضوع آن در مورد مناسبت آن روز است، عجین میشود. ناگهانی بودن رجز خوانی سبب میشود زیبا جلوه کند و مخاطبین جذب آن میشوند. این برنامه علیرغم جذابیت آن، هزینه خاصی ندارد شاید تنها هزینه ما، خرید پیراهنی با رنگ روشن برای بچهها بود.
محور کار ما مسجد است. به هر مسجدی هم که میرویم، بازخوردهای خوبی دریافت کردهایم. ما این کار را بدون هیچ توقعی انجام میدهیم اما مردم همان جا دست به جیب میشوند و به بچهها هدیه میدهند. سؤال میکنند که جریان چیست؟ و از کدام مدرسه آمدید؟ وقتی میفهمند مدرسه ما مسجد محور است، برای آنها تازگی دارد. چند مدیر مدرسه با من ارتباط گرفتند و کار را برایشان توضیح دادم ولی فعلاً ندیدم جایی اجرایی شود. هر جا که برنامه رجزخوانی اجرا میکنیم، فیلم میگیریم و در کانال مسجد که 300 نفر عضو دارد،می گذاریم تا بازنشر شود.
در سالگرد طوفان الاقصی علاوه بر برنامه رجز خوانی، مسابقه موشک آبی را با مضامین استکبار ستیزی و روحیه حماسی در سطح مدارس و مساجد شهرستان اجرا خواهیم کرد. گروه هدف دهه نودیها هستند . بچهها میتوانند با یک جای آبمعدنی و تلفیق آب و باد میتوانند موشک بسازند. با این برنامه کمهزینه، شاید در حد دههزار تومان، میتوان با یک تیر چند نشان زد. چنین برنامههایی نیاز افراد باارادهای دارد که همت کنند و دنبال کار را بگیرند.