ما کمک می‌خواهیم!

خلاصه شرح فعالیت:

ما به کمک مردم کوچه‌هایشان را زیبا می‌کنیم. این زیبایی می‌تواند رنگ باشد، دیوار باش و یا گل باشد می‌تواند یک حرکت هنری باشد. ما کلاس هنری هم می‌گذاریم باعث فعالیت اقتصادی هم شود. در ابتدا مهارت و در انتها کسب و کار را هم یاد می‌دهیم.

ما به خیابان و کوچه‌هایی می‌رویم که از نظر توسعه زیبایی کمتر توسعه پیدا کرده‌اند و یا نتوانستند خودشان را به روز کنند. سعی می‌کنیم که پیش خودمان یک تصویرسازی کنیم بعد اقدام می‌کنیم.

مراحل کار اینگونه است که ابتدا با معتمدین صحبت می‌کنیم، بعد که معتمدین را راضی کردیم سعی می‌کنیم آن‌ها را جلو بیندازیم و با مردم صحبت کنند و ما هم در کنارشان هستیم. از کوچه و انتهای کوچه شروع می‌کنیم. وقتی ببینند بیشتر همراهی می‌کنند. ابتدا افرادی بودند که مخالف بودند ولی کم‌کم همراه شدند.

ما در ابتدا این خلاء را احساس کردیم که افراد به داخل خانه خودشان اهمیت می‌دهند اما گاهی فکر می‌کردند که مسئولیت این کوچه با این‌ها نیست و پیگیری هم می‌کردند نتیج نمی‌داد و می‌ماند و این نازیبای گسترش پیدا می‌کرد. می‌گفتیم با یک گل و رنگ و .. اینجا را زیبا کن.

سعی میکردیم افرادی را پیدا کنیم که به ما کمک کنند و گاهاً هم بعضی از خانه و مردم هم ما را کمک می‌کردند.

من در ابتدا یک رویای بزرگ داشتم که چگونه می‌توانم آن احساس تعلق قدیمی را که نسبت به محلات داشتیم در سبک زندگی جدید پیاده کنیم و فاصله افتاده بود.

در آن سال من دانشجوی شهرسازی بودم و موسسه محله زیبا در سال 95 شکل رفت و من آن سال دانشجوی شهرسازی بودم. همیشه میگفتم چگونه می‌شود مردم را در بازسازی و توسعه شهرها مشارکت داد.

علاوه بر حضور خود مردم که مشارکت کردند و این قسمت خاکی کوچه را آسفالت کردند و زیباسازی کردند و دیوارها را رنگ زدند ما از اساتید و دانشجوها هم استفاده کردیم. با صحبت با اساتید از دانشجویان خواستیم که در زیباسازی محله به ما کمک کنند و آن‌ها هم حضور پیدا کردند و با اقداماتی چون رنگ زدن در و دیوار به مردم محله‌های کمتر توسعه‌یافته کمک کنند.

بعد از این دیدیم که مساله فرهنگی خودش یکی از مسائل مهم است در آن حوزه هم ورود کردیم و با بچه‌های همان محله‌های کمتر توسعه‌یافته سعی کردیم یک گروه عکاسی و نقاشی و موسیقی راه بیندازیم. و بعد به دنبال معیشت این‌ها رفته شروع به شکل دادن گروه آموزشی کردیم برای اینکه اقتصاد محلات هم بچرخد.

در حوزه آموزش هم رشته‌های مختلفی را برای بازآفرینی اقتصادی و توانمندسازیشان امتحان کردیم و دوره‌هایی چون نجاری، بنایی، نقاشی آرماتوربندی که جوانان محله بتوانند مشغول شوند و کارآفرینی کنند.

در حوزه بازآفرینی ما در پنج محله ورود کردیم، یکی از محلات محله پشت‌بند است که زیباسازی انجام شده و محله شاه‌حسینی و … هستند و یک محله ویژه وجود دارد که یک اتفاقاتی آن رقم خورد و می‌شود اتفاقش را در سطح ملی مطرح کرد که یک بازآفرینی مشترک در ین سازمان‌ها و نهادهای متولی و مردم صورت گرفت.

 فعالیت محله زیبای من از محله پشت‌بند شروع شد و همه هم‌محلی‌ها را جمع کردیم و از این‌ها خواستیم با ساده‌ترین کارها می‌توانند محله‌شان را زیبا کنند. از دوستان و اطرافیانمان رنگ گرفتیم و خود بچه‌های محله در و دیوار را رنگ کردند تا محله‌شان زیبا شود.

یکی از اتفاقات خوبی که با حضور محله زیبای من اتفاق افتاد با کمک خود مردم و وسایل ساده و دم‌دستی چون سیمان و ماسه یک قسمت‌هایی را که خاک بود و نامناسب بود به پیاد‌رو تبدیل و مناسب‌سازی شد.

بعد از استقرار دوستان خوب من در موسسه محله زیبای من و تشکیل شورای محله و شهردار افتخاری یک خیابان با طول 980 متر غریب به یک کیلومتر و 148 تا خانه که توسط دستگاه‌ها و سازمان‌های محلی تملک و بازگشایی شد باعث بازگشایی و رونق این خیابان شد.

این تجربه متعلق به طرح «مرکز مشاوره امام رضا (ع)» با 2 تجربه ثبت‌شده می‌باشد.

مجری طرح:

تصویر عبدالله محترم پناه

عبدالله محترم پناه

https://mtedad.org/?p=7424

تجربه‌های مشابه:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

No products in the cart.

Return To Shop
ورود به سایت