ما کمک می‌خواهیم!

«به تماشای این چشم‌انداز کناری بایستید یا وارد آن شوید تا به مبارزه برخاسته و پیروزی را رقم بزنید؟ انتخاب با شماست.»
آقای خانی کارشناسی ارشد مطالعات منطقه، گرایش خاورمیانه را دارد و طلبه سطح 4 حوزه علمیه گرایش فلسفه عرفان است. همچنین مدیریت «مؤسسه مطالعات راهبردی مسری» را به عهده دارد و دغدغه فلسطین و درد غزه او را به این وادی کشانده است.

گام اول تـبیین
پنج سالی است که در مجموعه‌ای برای فلسطین مشغول هستیم و مرتب برنامه‌هایی با موضوع فلسطین و مقاومت اجرا می‌کنیم اما بعد از طوفان‌الاقصی کار را منسجم‌تر کرده و در چندین حوزه وارد شدیم. در شرایطی که نیاز به روشنگری و هدایت فکری بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود اولین اقدام عملی، تبیین است. کاری که بخشی از مأموریت ذاتی مراکز و مؤسسات فرهنگی است. حوزه‌های علمیه، مدارس و مراکز فرهنگی مکان‌هایی هستند که تبیین در آنجا آغاز می‌شود. برنامه آموزش تبیینی ما شامل این موضوعات است؛ دشمن‌شناسی، صهیونیست، تشکیل رژیم صهیونیستی و تاریخچه صهیونیسم از قرن 16 تاکنون.
دو دوره عمومی هم برگزار کرده‌ایم. یکی در فروردین ماه مصادف با رمضان با عنوان« فلسطین کلید ظهور» که تمرکز این دوره روی موضوع «یهود از دیدگاه قرآن» بود و با نگاه دشمن‌شناسی و محوریت یهود انجام شد. اقدام دیگر آموزش بسته روانی حضرت آقا و کتاب فلسطین ایشان بود. دوره‌های اخیر کتاب محور بودند، به این ترتیب که دانش پژوهان کتاب را مطالعه و ارائه می‌دادند. به موازات آن با استاد هم مباحثه می‌کردند، سؤال می‌پرسیدند و رفع اشکال می‌کردند.
محتوا را هم در قالب‌های مختلف مثل پاورپوینت و ارائه‌های رسانه‌ای به جاهای مختلف ارائه می‌دهیم. از دوره‌های قبل دوستانی که می‌خواهند تدریس کنند را ملزم می‌کنیم که باید پاورپوینت تهیه کنند و روی پاورپوینت ارائه دهند، آخر دوره هم پاورپوینت‌ها را به افرادی که در دوره شرکت کرده‌اند، می‌دهیم به این شرط که اگر خواستند خودشان در جایی ارائه دهند مانعی ندارد اما نمی‌توانند آنها را منتشر کنند. خیلی از دوستان در جاهای دیگر بر مبنای محتوای این اسلایدها درس دادند، جلسه گذاشتند و توانستند کاری انجام دهند.
یک سیر محتوایی هم تعریف کرده‌ایم که از بحث یهود در قرآن آغاز می‌شود و به مباحثی چون دشمن‌شناسی، ژئوپولیتیک رژیم صهیونیستی، فسلطین‌شناسی و جغرافیای سیاسی فلسطین و دهها عنوان دیگر ختم می‌شود. این کاری است که از صفر تا صد آن را مؤسسه انجام می‌دهد. مدرسین و اساتید در دوره‌های مؤسسه آموزش می‌بینند و محتوا و اسلایدها هم همین جا آماده می‌شوند.
در دوره‌های قبلی فقط دانشجوها و طلبه‌ها را ثبت نام می‌کردیم. این عده هم شامل طلبه‌هایی که در سطح ۳ حوزه مشغول به تحصیل بودند یا دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد می‌شدند. برای هر کدام از دوره‌ها تقریباً ۷۰ نفر را گزینش کرده‌ایم، هزینه هم می‌گرفتیم و نظرسنجی سطح دوره‌ هم داشته‌ایم. استادان در واقع از کسانی بودند که در دوره‌های قبلی اینجا شرکت کرده و بیشتر آنها بچه‌های مؤسسه ما بودند که بر اساس سیر مطالعاتی و کاری مؤسسه پیش آمده و در آنجا تدریس داشتند.
اقدام دیگری که در این راستا انجام شد، ایجاد حلقه‌های مطالعاتی و میزهای مقاومت در مراکز مختلف بوده مراکزی مانند: حوزه علمیه خواهران و بعضی از مدارسی که مایل بودند در این زمینه کار کنند. هسته‌های اصلی همه‌ی حرکات اجتماعی از همین حلقه‌های ظاهراً کوچک شروع می‌شود و مبنای تشکیل این میزهای مقاومت و حلقه‌های مطالعاتی هم همین است. علاوه بر این چند جلسه برنامه نقد مستند و نقد کتاب را هم در این حوزه برگزار کردیم. در کنار این فعالیت‌ها روزنامه‌نگاری، مطالبه و پویش هم هم جریان دارد.
در حوزه رسانه کشورهای عربی هم کارهایی با همین موضوع انجام شده و کتابی هم تألیف شد که در مراحل اولیه چاپ است. این تألیف در لاین صهیونیست انجام شده، ۴۵۰ صفحه فایل مکتوب شامل سخنرانی‌ها و همایش‌هایی است از داستان جوانان اروپا و آمریکا که به خیابان ریخته‌اند و ما یک همایش بین‌المللی برای آنها برگزار کردیم.
دوره تخصصی رژیم صهیونیستی را هم تیرماه برگزار کردیم، این دوره در مورد ژئوپلیتیک جغرافیایی رژیم صهیونیستی بود و شامل: نظام پراکندگی ادیان، نظام تعلیم و تربیت آنها، ساختار سیاسی، قضایی و فرهنگ در رژیم صهیونیستی می‌شد.
آموزش زبان عبری به صورت مجازی از برنامه‌هایی است که پیش رو داریم. این اولین دوره آزاد آموزش زبان عبری است که به غیر از طلبه‌ها و دانشجویان اگر کسی مایل باشد با کدملی می‌تواند ثبت نام کند. آموزش زبان عبری از آن مواردی است که به قدرت رسانه‌ای ما کمک می‌کند. زیرا یکی از فضاهایی که دوستان وارد آن می‌شوند، فضای رسانه است. از این رو باید بتوانند یک متن ساده عبری را بخوانند، بنویسند یا کامنت‌ بگذارند. البته این یک آموزش مقدماتی است و افرادی که بخواهند در حوزه تخصصی‌تری مثل مطالعات رژیم صیهونیستی کار کنند، یا کسانی‌که دوست دارند در بحث‌های تطبیقی بین الادیانی کار کنند و مطالعاتی داشته باشند قطعاً باید به این زبان تسلط بیشتری پیدا کنند تا بتوانند به متن کتاب مقدس رجوع کنند و گزاره‌های علمی مستند و مستدلی ارائه دهند.
کارگروه پژوهش هم ایجاد کرده‌ایم که این کارگروه برای مخاطبینی است که بیرون از قم هستند و می‌توانند یک موضوع پژوهش در حوزه فلسطین برای خود انتخاب کنند، این موضوع بسته به علاقه و گرایش مطالعاتی پژوهشگر است و مسئول پژوهش ما به صورت مجازی با آن‌ها ارتباط دارد. موضوع انتخاب می‌شود و پژوهشگران به حالت استاد مشاور، پژوهش خود را انجام می‌دهند و می‌فرستند. این پژوهش‌ها مطالعه می‌شود، ایرادات و نقاط ضعف و قوت آنها مشخص شده و برای اصلاح بر می‌گردد و تکمیل می‌شوند. البته به دلیل محدودیت‌هایی که وجود دارد فعلاً بیش از 10 پژوهش را پشتیبانی نمی‌کنیم. موضوعات پژوهش‌ها شامل: نفوذ در ژاپن، جریان افراطی در فلسطین و مستند است.
اقدامات بزرگ و تأثیر گذار از ایده‌ها آغاز می‌شوند و ما یکی دو ایده خیلی خوب هم داریم: مدرسه مستند و مدرسه فلسطین!

پویش تحریم کالاهای صیهونیستی
یکی از اقدامات مهم تبیینی دیگر«پویش تحریم کالای صهیونیستی» بوده است. پویش‌های بسیاری در راستای تحریم محصولات و کالای جنایتکاران صهیونیستی به راه افتاده است. بسیاری در ایران و جهان در جهت حمایت از فلسطین کالاهای اسرائیلی را تحریم کردند. خیلی‌ها معتقدند که خرید کالاهای اسرائیلی به معنای پر کردن جیب صهیونیست‌ها از پول و استمرار و ادامه‌ی جنایات آنها در غزه و اقصی نقاط جهان است.
در همین راستا شاید 40-50 جلسه در جاهای مختلف مثل مجلس و قوه قضاییه برگزار شد و پویش تحریم کالاهای اسرائیلی را در نیمه شعبان پارسال پیگیری کردیم. آخر داستان تحریم به وزارت صمت می‌رسد. این وزارتخانه می‌تواند طبق قانون لیست کالاها را معرفی کند. همه‌ی جنبش‌ها و پویش‌هایی هم که راه افتاد و موفقیت‌آمیز نبود به خاطر این است که آخر قصه آنجاست. یک مرجع قانونی باید کالاها را اعلام کند و این مرجع قانونی وزارت صمت است. چون تا زمانی که مطمئن نباشیم و باور نکنیم فلان کالا صهیونیستی است، هر پویشی محکوم به شکست است. چون وسط کار می‌پرسند؛ شما مطمئن هستید این کالا صهیونیستی است؟
اگر اسناد و مدارکی هم داشته باشید و ارائه دهید، آنوقت می‌گویند؛ قانون باید مشخص کند. شما هرچه سند بیاورید برای ما حجت نیست.
نامه‌ای درباره همین موضوع از طرف آقای اعرافی به رئیس مجلس تنظیم کردیم که به وزارت صمت هم فرستاده شده و در این نامه از وزارتخانه درخواست کرده‌ایم که لیست کالاها را اعلام کنند.
شرح این قصه دراز است و کارهایی که در این یک سال در حوزه تحریم کالاهای اسرائیلی انجام شده فراز و نشیب‌های زیادی داشته است. اما راه‌حل و نقطه اصلی ما که باید همه در آن جهت تلاش کنند، مطالبه از وزارت صمت است نه مطالبه تحریم کالاها که فلان چیز را نخورید و یا نخرید!
تا خود وزارت صمت کالا را معرفی نکند این کار موفقیت‌آمیز نخواهد بود. گام اول و گام نهایی، مطالبه از وزارت صمت برای اعلام لیست این کالاها است.

این تجربه متعلق به طرح «مرکز مشاوره امام رضا (ع)» با 2 تجربه ثبت‌شده می‌باشد.

مجری طرح:

تصویر محمد حسین خانی

محمد حسین خانی

https://mtedad.org/?p=8014

تجربه‌های مشابه:

راوی: خانم رباب دقاقله نام مجموعه: هیئت حضرت زینب کبری سلام‌الله استان:....

راوی: خانم بتول حسینی‌نژاد نام مجموعه: فعالیت در حوزه علمیه فاطمیه شهرستان....

راوی: آقای جواد پوردکان نام مجموعه: شبکه بهداشت استان: هرمزگان (جاسک) بیوگرافی:....

راوی: خانم نسرین احمدزاده نام مجموعه: کانون فرهنگی تبلیغی انصار الزینب (س)....

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

No products in the cart.

Return To Shop
ورود به سایت