راوی: آقای محمد حسین زیوری
نام مجموعه: مجموعه فرهنگی اشراق
استان: مازندران (بابل)
بیوگرافی:
38 ساله، مشغول به کارهای فرهنگی به شکل آزاد و معلم بخش خصوصی و دارای دکترای روانشناسی تربیتی.
کادر اصلی:
در مسجد 20 نفر و در مجموعه ۱20 نفر.
شروع فعالیت:
فعالیت مجموعه نیز از سال 1389 آغاز شده است.
فعالیتها:
سال ۱۳۷۴ بزرگواری به نام حجت الاسلام محمدعلی آقای مویدی توسط حضرت آیت الله روحانی که آن زمان نماینده امام(ره) و حضرت آقا در استان مازندران بودند، به دلیل ویژگیهای شخصیتی و نخبگانی که داشتند از شهر قم دعوت شدند که به شهر زادگاهشان بابل برای انجام کارهای تبلیغی برگردند. ایشان علیرغم اینکه در قم در مدرسه معصومیه موقعیتی داشتند و از نزدیکان آقای مصباح(ره) و دیگر بزرگان بودند به بابل برمیگردند. آقای روحانی یکی از کارهایی که در همان ابتدا انجام میدهند امامت جماعت مسجد مهم کاظمبیک در شهر را به ایشان میدهند. این مسجد از مساجد بسیار قدیمی و مهم و تراز در استان مازندران است. در سال 74 مجموعه پژوهشی- فرهنگی را به عنوان اندیشکده در جوار مسجد در موقعیت جغرافیایی مسجد با هدف پاسخگویی به نیازهای فکری جامعه در آن مقطع و تمرکز بر فعالیتهای تربیتی و تبلیغی تأسیس میکنند. این پژوهشکده کارهای تئوری پژوهشی و کتابخانهای انجام میداده و محل میدان برای کارهای تبلیغی در مسجد کاظم بیک بوده که نزدیکی همین پژوهشکده است. از جمله کارهایی که در مسجد انجام میگردیده، طرح تربیت مربی برای جلسات مذهبی استان بوده که با ارتباطی که حاج آقا با علامه مصباح(ره) داشتند از اساتید موسسه امام(ره) بهره میبردند.
یکی دیگر از کارها ایجاد حلقههای علمی و دینی برای کودکان، نوجوانان و جوانان به نام حلقات صالحین چهره به چهره بوده که در آن اوایل سال 80 به مرحوم سردار شهید حجازی ریاست وقت سازمان بسیج ارائه میشود و حلقات صالحین کشور شکل میگیرد که ابداعش توسط ایشان بوده است.
در بخش سمعی و بصری فیلم سیاحت غرب و نرمافزارهای مختلف در عرصه تبلیغ، فرهنگی و تربیتی و کتابهایی نیز تألیف میشود. در سال ۸۹ مرحوم حاج آقای مویدی خیلی دنبال این بودند که مدارسی را برای امر مهم تعلیم و تربیت تأسیس نمایند.
که در سال ۸۹ اولین مدرسه از مقطع پیش دبستان ایجاد میشود و بیست روز بعد از آن حضرت آقا پیغامی را به ستاد سراسری نماز دادند که جان مایه آن پیغام این بود که باید بین مساجد و مراکز آموزشی یک ارتباط تعریف شده و شایستهای برقرار شود.
طرح پیوند روشمند مسجد و مدرسه مهمترین اقدامی بود که ایشان انجام دادند. ساختمان مسجد، مدرسه نیست و مسجد است و مدارس هم جدا هستند. امروز که 13 الی 14 سال از تأسیس مدارس میگذرد، مجموعه مدارس اشراق با محوریت مسجد از پیش دبستان تا متوسط دوم در بخش دختران و پسران مشغول به فعالیت است و بیش از ۱۱۵۰ دانش آموز دارد. صبح تا ظهر بچهها در مدرسه هستند و به خانه رفته و استراحت میکنند و بعدازظهر تا پاسی از شب به مسجد میآیند و اکثر فعالیتهای تربیتی، دینی، سیاسی و اجتماعی که فرصت انجام آن در مدرسه نیست را در مسجد انجام میدهند. این بچهها، بچههای مسجدی هستند و از ابتدا از همان پیشدبستان که میآیند مخاطب جدی مسجد هستند. آن سه ضلعی اندیشکده، مسجد و مدرسه ضلع چهارمی به نام خانواده نیز دارد که یک نگاه جدی و دقیقی است.
اندیشکده که از سال ۷۴ شکل گرفته در حال حاضر تمام توانش را برای پشتیبانی فکری از این مدرسه گذاشته است.
موفقیتها:
اقدامات و طرحهای مختلفی انجام میشود که بارها مورد بازدید بزرگان و اساتید بوده است. در سال ۱۴۰۲ شهید رئیسی از این مجموعه به نام مجموعه نخبهپرور برجسته در کشور تقدیر کردند؛ زیرا نگاه جدی به بخش نخبهپروری داریم و الحمدالله توفیقات زیادی هم بوده است. تقریباً هر ساله تعداد زیادی از دانشآموزان این مجموعه با رتبهها خوب به دانشگاههای برجسته راه پیدا میکنند و خروجیهای انقلابی داریم که الحمدالله خیلی از آنها امروزه مرکز اثر بوده و از مسئولین هستند.
نکات:
- اصلاً از کمبودها نباید ترسید، ما خودمان فهرستی از کمبودها و نواقص و مشکلات را داریم که در ابتدای در مسیرمان بود و هنوز نیز هست؛ که شامل کمبودهای مالی، کمبود امکانات، هماهنگ نبودن افراد، همراهی نکردن مسئولین و.. است. اما نباید اینها سبب شود کار فرهنگی انجام ندهیم و یا در صورت انجام در ادامه کار را زمین بگذاریم.
- همچنین کار باید علمی و دقیق باشد و بر اساس آن حرکت کرد، نه این طور باشد که بیبرنامه جلو بریم و بگوییم خدا برکت میدهد. بله برکت خواهد داد اما باید حواسمان به مطالعه، برنامه، تحقیق و تدبر و آیندهنگری نیز باشد که کار دوام داشته باشد.
- سراغ قشر کودک برویم، زیرا امام(ره) فرمودند به دبستان برسید که دانشگاه دیر است. اما بیشتر اقشار به سمت قشر نوجوان و جوان رفته و برایشان تلاش زیادی هم میکنند، اما چند درصد بیشتر نتیجه نمیگیرند. اگر این انرژی را روی مدارس محل و مساجد بگذاریم بیش از 80-90 درصد نتیجه خواهیم گرفت و در دراز مدت برای آینده و انقلاب ماندگارتر خواهد بود.