ما کمک می‌خواهیم!

راوی: خانم مکرم محمدنیا کریمانی

نام مجموعه: مجمع جمعیت / قرارگاه قرب / فعالان شهر ابریشم

استان: گیلان (صومعه‌سرا)

بیوگرافی:

بنده متولد سال 56، فرهنگی بازنشسته و20 سال است مدرس دانشگاه بوده و دکترای علوم قرآنی دارم.

کادر اصلی:

6-7 نفر به‌طور رسمی با من همکاری می‌کنند و هرکدام زیرمجموعه دارند.

شروع فعالیت:

من از زمانی که بچه بودم و انقلاب شد تا به الان کار کردم.

فعالیت‌ها:

بنده از بچگی حافظ و قاری قرآن بودم و غالب فعالیت‌هایم را نیز به این مسیر آوردم. از همین زمان از قرائت قرآن و تفسیر شروع کردم تا به الان که در زمینه‌ی تفسیر فعالیت می‌کنم. رشته‌ی بنده در زمینه قرآن و حدیث بود و در این رشته یک‌سری فعالیت‌هایی را در سطح دانش‌آموزی، دانشجویی و هم در سطح زنان خانه‌دار و تشکیل هیئت مذهبی به‌عنوان سخنران و مداح فعالیت‌هایی کردم.

با توجه به شرایط زمان، نکاتی هست و مباحثی پیش می‌آید که دوستان هم‌فکری می‌خواهند و یا کرسی‌های آزاداندیشی که در دانشگاه‌ها، فعالیت‌های علمی پژوهشی، تحقیقاتی و مقالاتی را داریم و کار می‌کنیم.

الان در استان گیلان در حیطه‌های متفاوتی کار می‌کنیم، بحث امربه‌معروف و نهی از منکر با توجه به شرایطی که اغتشاشات 1401 ایجاد کرد، ما فعالیت‌هایمان این است که روش‌های تبلیغ‌مان چگونه باشد و یا چگونه مخاطبین را اقناع کنیم. بنده در یک جاهایی توانستم کار کنم و در برخی جاها دیدم نه. شاید در برخی جاها قدم‌های ما سبب ضربه به کرامت انسانی برخی از افراد می‌شود. این را هم در بحث مخاطب‌شناسی، بحث جایگاه بومی که هرکس در منطقه خودش دارد کار کردیم، که یک‌جا با تذکر لسانی بود و در جای دیگر با اقناع علمی فرهنگی، درجایی دیگر تولید را بهبود بخشیدیم و به‌طورکلی سعی کردیم در هرجایی قدم‌هایی را برداریم.

بحث دیگر ما بحث قرآنی است، در سطح کشوری هیئت اندیشه‌ورز داشتم و شکل گرفت و بعد این هیئت اندیشه‌ورز به نهضت قرآنی بانوان تبدیل شد و  الآن من هم به‌عنوان مسئول خواهران نهضت قرآنی سازمان تبلیغات اسلامی استان فعالیت‌هایی را دارم. البته یک مقدار این فعالیت‌ها کمرنگ شده است و این سیستم تشکیلاتی عوض شده و ان‌شاالله به‌زودی این سیستم با مفاد بیانیه‌های جدید وارد کار شود.

من چون کارم بیشتر علوم قرآن و حدیث است بیشتر خانم‌های محله و شهر خودم را در حیطه‌ی قرائت قرآن رشد دادم. در کنار این حیطه در زمینه آموزش‌های قرآنی خانواده نیز کار می‌کنیم، با این آموزش‌ها 13 درصد طلاق در شهرستان صومعه‌سرا کم شد. ما 430 ساعت با 9 نفر از دوستان در مدارس فقط فعالیت‌های مشاوره‌ای و هدایتی برای خانواده‌ها داشتیم. فعالیت به این‌گونه بود که در ابتدا نوع بحران‌هایی که مدارس داشت شناسایی می‌شد، نوع آسیب، شناسایی می‌شد و براساس آسیب‌ها شروع به اقدام می‌کردیم.

بعد از اینکه من بازنشست شدم وارد بحث جمعیت شدم. من هفته‌ای سه روز با زوج‌های جوانی که در حیطه‌ی ازدواج باید بیایند و در این کلاس‌ها آموزش ببینند و بعد برای عقد رسمی‌شان بروند، کار می‌کنیم. با بررسی‌هایی که انجام دادیم دیدیم که مشکلات و معضلات زیاد هست و هم تعداد افرادی که تمایل به ازدواج دارند کم است و هم طلاق دارد زیاد می‌شود و هم بحث سقط‌جنین روبه افزایش است.

براساس تعداد بالای سقط جنینی که در اینجا بود آمدیم و با تیمی که داریم، کار بوم‌نویسی را شروع کردیم و بعد از بوم‌نویسی مشکلات را شناسایی کردیم و هنوز هم داریم کار می‌کنیم. ولی در اولین گام  واسطین خیر ازدواج را تشکیل دادیم، با تحقیقاتی که از دانشگاه آزاد رشت داشتم متوجه شدم که بچه‌ها می‌گویند خواستگار ندارند و بعد که می‌گوییم چرا خواستگار ندارید می‌گویند در رابطه هستیم. بعد روی همین موارد کار کردیم و دیدیم که نیازهای عاطفی این‌ها در این نوع روابط رفع می‌شود. بعد از صحبتی که با بچه‌ها داشتیم متوجه شدیم که باید در زمینه واسطه‌گری ازدواج وارد شویم و دو جوان خوب را که شرایط خوب دارند را به هم برسانیم.

قبل از کرونا در بحث تحکیم خانواده، اولیای دانش‌آموزان را هم دعوت می‌کردیم و می‌آمدند، اما بعد از کرونا اجازه ندادند و گفتند اگر اولیا بیایند باید مجوز بگیرید.

یکی دیگر از فعالیت‌هایمان با شبکه بهداشت شهرستان خانم‌هایی است که باردار می‌شوند و می‌خواهند سقط‌جنین کنند. الان داریم روی خانواده‌هایی که می‌خواستند سقط‌جنین کنند، اما منصرف شدند کار می‌کنیم و به این خانوارها بسته‌های معیشتی، شیر خشک، پوشک و .. توزیع می‌کنیم.

بحث دیگری که بسیار بر آن تأکید داریم بحث ناباروری است، بحث مزاج‌شناسی، خوراک‌هایی که ضرر دارند. البته خیلی رسمی وارد این حیطه نشده‌ایم، اما افرادی را داریم که می‌توانند به ما اطلاعات بدهند.

چالش‌ها:

  • بارها خواسته‌ایم با فرماندار درباره‌ی بحث تجرد جلسه‌ای داشته باشیم اما تاکنون موفق نشده‌ایم. به عبارتی مراکز دولتی با ما همکاری نمی‌کنند.
  • دسترسی نداشتن به منابع اطلاعاتی از جمله میزان تولد سالیانه، طلاق، ازدواج و … .

این تجربه متعلق به طرح «مرکز مشاوره امام رضا (ع)» با 2 تجربه ثبت‌شده می‌باشد.

مجری طرح:

تصویر مکرم محمدنیا کریمانی

مکرم محمدنیا کریمانی

https://mtedad.org/?p=8167

تجربه‌های مشابه:

راوی: خانم رباب دقاقله نام مجموعه: هیئت حضرت زینب کبری سلام‌الله استان:....

راوی: خانم بتول حسینی‌نژاد نام مجموعه: فعالیت در حوزه علمیه فاطمیه شهرستان....

راوی: آقای جواد پوردکان نام مجموعه: شبکه بهداشت استان: هرمزگان (جاسک) بیوگرافی:....

راوی: خانم نسرین احمدزاده نام مجموعه: کانون فرهنگی تبلیغی انصار الزینب (س)....

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

No products in the cart.

Return To Shop
ورود به سایت