راوی: آقای یاسر میرشکار
نام مجموعه: مسجد حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها / گروه جهادی شهید خزایی
استان: سیستان و بلوچستان (زاهدان)
بیوگرافی:
سن: 31 سال، شغل: فروشگاه محصولات فرهنگی و مذهبی، تحصیلات: لیسانس علوم اجتماعی
کادر اصلی:
۲۵ نفر
شروع فعالیت:
سال 95
فعالیتها:
قریب به ده سال است که مسئول مجموعه فرهنگی مسجد حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها هستم. از آنجایی که این مسجد در حاشیه شهر زاهدان است، مشکلات فراوانی داشتند و ما توانستیم در بخش کانون فرهنگی کلاسها را برای بچهها داشته باشیم و یکی از شلوغترین مساجد شهر ما همین مسجد شده است. این مسجد در طول همه فصول برای بچهها طرح دارد و در طرح زمستانه اساتیدی را برای بچهها در کلاسهای قرآن، سرود، احکام و درسی درنظر گرفتهایم.
مسجد یک گروه جهادی به نام شهید خزایی دارد که شامل خواهران و برادران بوده و اکثر کارها را انجام میدهد؛ مانند ساخت و سازهایی که برای خانوادههای محروم صورت میگیرد. همچنین برپایی مواکب در طول سال، برپایی جشنها، توزیع خدماتی چون کولر و لوازم التحریر، بستههای غذایی از جمله کارهای دیگری است که در این گروه جهادی انجام میشود.
یکی از مهمترین کارهایی که در این مجموعه انجام میدهیم بحث جذب نوجوانان و جوانان به مسجد است. با توجه به برگزاری کلاسها و اردوهایی که در طول ایام سال داریم این دوستان را جمع کرده و از خودشان برای مراسمات مذهبی سطح شهر کمک میگیریم. حتی دو نفر از دوستان در بحث استندآپ کمدین فعال هستند که در مراسمات سطح شهر از اینها دعوت میشود.
در مباحث قرآنی، کلاسهای قرائت و روانخوانی قرآن را داشتیم که سه نفر از بچههای ما در سطح زاهدان رتبه آوردهاند. در بحث اجرای مسابقات، با عزیزان کار کردهایم که بحث مجریگری و اجرای مسابقات را داشته باشند. در حال حاضر پنج مجری خواهر و دو نفر از برادران را داریم.
یکی دیگر از کارهایی که اخیرا در ایام فاطمیه انجام دادیم مواکب محلهای بود. در کلاس قرآن گفتیم هرکسی بخواهد درب خانهاش موکب راه بیندازد ما حمایت میکنیم، که در ایام فاطمیه پارسال 4 نفر از دوستان موکب صلواتی راه انداختند و حمایت صورت گرفت و این کار در نیمه شعبان پارسال و اعیاد غدیر امسال و پارسال نیز انجام شد. تا ایام فاطمیه امسال این موکبها به ده عدد رسید که در حال حاضر دیگر خودشان توانمند شدهاند و در اعیاد هم ایستگاه میزنند.
در کنار این فعالیت، فعالیتهای گوناگون دیگری همچون بحث مشاوره تحصیلی و مشاوره خانواده را داریم. علاوه بر این پیگیریهای خدمات اجتماعی هم توسط گروه جهادی صورت میگیرد، از جمله محلهای که 40 سال آب شور داشته، آب شور آن را به آب شیرین تبدیل کردیم. همچنین از طریق رایزنیهایی که با استانداری کردیم آسفالت منطقه را انجام دادیم. بحث روشنایی خود محله بود که چون در حاشیه بود روشنایی نداشت و بحث سارقین هم زیاد بود، با رایزنی با اداره برق نور محله را درست کردند. مردم وقتی این کارهای خدماتی را از مسجد میبینند میفهمند که کارهای ارزشمند و مفیدی صورت میگیرد.
بازخوردها:
- ما در روزهای اول که برنامههای فرهنگی را در سطح شهرستان و محله راهاندازی کردیم، محله چون در حاشیه شهر زاهدان بود مشلات فراوانی داشت. گاهاً سر یک غذا دعوا میشد و شلوغی خیلی بدی ایجاد میشد. برای ایجاد این فرهنگسازی فعالیتها و ایدههای مختلفی را پیاده کردیم که برای این خانوادهها که غالبا محروم هستند، کار جا افتاده است.
- جبههگیری در مقابل برگزاری مراسمات مذهبی زیاد بود و اظهار داشتند که شما در برگزاری مراسمات افراط میکنید؛ اما خب به مرور برایشان جا افتاد و یکی از شلوغترین برنامههایی که در سطح شهر برگزار میکنیم، برنامههای فرهنگی مذهبی هستند. همان افراد معترض الان منتظر هستند، ببینند که ما در کدام اعیاد و یا شهادت برنامه میگیریم که حضور پیدا کنند.
- قبلاً اهل سنت کمتر بودند ولی الان خانهها و جمعیت آنها بیشتر شده است؛ اما همان اهل سنت هم که مخالفت بودند، خودشان در برنامهها شرکت میکنند. یکی از این برنامهها احیای شب قدر است و مردمان اهلسنت که به ما نزدیکتر هستند در مراسمات شرکت میکنند.
تجربه شخصی:
کسانی که میخواهد در مجموعههای مختلف کار کنند باید بدانندنقطه حساس آن جایی که فعالیت میکنند، مردم محله هستند و اگر مردم محل کمک کنند میتوانند مجموعه و محل خود را متحول کنند.